Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διατροφικές Διαταραχές. Τι είναι ;

Written by  Χρήστος Λεων. Βλάχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκες διαταραχές που χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενασχόληση με το βάρος και την εξωτερική εικόνα, σε βαθμό, που οδηγεί σε βλαβερές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους.

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΑΣ ...

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα; ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο δόθηκε διάλεξη με θέμα, «ασπαρτάμη» κυκλοφορεί στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful». Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση. Γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη;

Η χορτοφαγική διατροφή, ο μεγάλος εχθρός του καρκίνου

Οι βέγκαν και οι χορτοφάγοι προωθούν τον τρόπο ζωής τους για δεκαετίες και τώρα έρευνα υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι όσοι προσθέτουν φρούτα, λαχανικά, βότανα και τσάι στη διατροφή τους έχουν τεράστιο όφελος στην πρόληψη του καρκίνου.
Μια μελέτη της Susan Steck του Arnold School of Public Health διαπιστώνει ότι η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών, μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται στα φυτά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τον πολύ επιθετικό καρκίνο του προστάτη.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

«Η απάτη για την θεραπεία του καρκίνου που ονομάζεται "χημειοθεραπεία"αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά στην επιστημονική βιβλιογραφία οτι είναι είναι μια σημαντική αιτία, παρά μια θεραπεία για τον καρκίνο.

Δείτε τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα μας Καρκινιάζουν!


ΤΡΟΦΙΜΑ ΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ

Νίκος Κατσαρός
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές :