ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
Ο
γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων δηλώνει την αύξηση του σακχάρου στο
αίμα που προκαλεί η κατανάλωση των υδατανθράκων σε σύγκριση με την
αύξηση του σακχάρου που προκαλεί η κατανάλωση γλυκόζης.
Η
μεγαλύτερη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα προκαλείται μετά
την κατανάλωση γλυκόζης, η οποία αποτελεί και το πιο γλυκό σάκχαρο της
φύσης. Τους διάφορους υδατάνθρακες (π.χ ψωμί,
φρούτα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, άμυλο κλπ) τα χαρακτηρίζουμε ως
χαμηλού, μέτριου ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη ανάλογα με το πόσο αυξάνουν
τα επίπεδα του σακχάρου μετά την κατανάλωσή τους, σε σχέση πάντα με την
αύξηση που επιφέρει η κατανάλωση γλυκόζης.
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014
Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας!
Γράφει η Βιβή Κατσαρού – Κλινικός Διατροφολόγος Διαιτολόγος MSc – www.diaitorama.gr
Αποξηραμένα ονομάζονται τα φρούτα που έχουν υποστεί ξήρανση, δηλαδή αφαίρεση της μεγαλύτερης ποσότητας του νερού που περιέχουν.
Η
διαδικασία αυτή γίνεται με την έκθεση των φρούτων στον ήλιο ή σε
ειδικούς φούρνους. Πριν την αποξήρανση.. προηγείται η κατάλληλη
επεξεργασία που περιλαμβάνει προσθήκη αντιοξειδωτικής ουσίας για να μην
μαυρίσουν, βράσιμο και ψέκασμα με διοξείδιο του θείου για να
προστατευθεί το χρώμα και η γεύση.
Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι
Αναμφίβολα όταν πίνουμε
αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα. Όταν
όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές
επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους
λόγους...
5. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.
7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά το φαγητό
Το αλάτι καταστρέφει τα οστά μας
Βάλτε το ακτινίδιο στη διατροφή σας. Κάνει καλό στην πέψη, στην πίεση, στην όραση, στην χοληστερίνη, στο δέρμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr
Οι 10 πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές
Ένα από τα πιο σημαντικά
μέταλλα, ο σίδηρος, είναι εξαιρετικά ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία
του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.
Μια μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία (και κατά συνέπεια
κούραση και αδυναμία), ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε
ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.
Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές
Μελέτη: Το εμφιαλωμένο νερό εισάγει στο σώμα μας 24000 χημικές ουσίες!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)