Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το γάλα και η "πλύση" εγκεφάλου - Η χειρότερη πηγή Aσβεστίου...

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;

Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο.

Σκόρδο: ποιες οι ιδιότητες του και τι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό

Το σκόρδο αποτελεί μέλος της οικογένειας των Άλιουμ, που περιλαμβάνει επίσης το κρεμμύδι. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ισχυρά θειούχα συστατικά τις σουλφοραφάνες, με σημαντικότερες από αυτές τις θειοσουλφονάτες, τις σουλφοξίδες και τις διθειίνες. Αυτά τα συστατικά είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και τις ιδιαίτερες δράσεις του στην καλή υγεία του οργανισμού.