Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Με την δύναμη της Φύσης! ΟΙ σωστές τροφές είναι …φάρμακο!

Σε αλφαβητική σειρά ανακάλυψε ποια τρόφιμα ενδέχεται να ελαχιστοποιούν τα αρνητικά συμπτώματα κάποιων ασθενειών αλλά και να μην εμφανίζουν επιδείνωση των προβλημάτων της κάθε ασθένειας καταναλώνοντας τα…
Άγχος: βερίκοκο, βρώμη, παντζάρι, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, ρίγανη, ροδάκινο, μαϊντανός, σόγια.
Αεροφαγία: φρέσκο γλυκάνισο, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη.
Αιμορραγία: πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι, πρόπολη.
Αιμορροΐδες: παντζάρι, κάστανο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, πεπόνι, πατάτα, πράσο, φασκόμηλο, ταραξάκο, γιαούρτι.

Οι κίνδυνοι που κρύβει μια… ξεροψημένη μπριζόλα!!!

Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Καλό θα ήταν να απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια, καθώς έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την υγεία σας.

Κατά τη διαδικασία του ψησίματος αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Μάλιστα, όσο περισσότερο διαρκεί το ψήσιμο, τόσο περισσότερες βλαβερές ουσίες παράγονται.

Η άγνωστη τροφή που ρίχνει την χοληστερίνη!!!

Λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το τόφου και ακόμα λιγότεροι ποιες είναι οι ευεργετικές του επιπτώσεις στον οργανισμό μας.
Το τόφου είναι ένα προϊόν σόγιας και συγκεκριμένα παρασκευάζεται από το γάλα σόγιας, το οποίο συμπιέζεται και ψύχεται σε μορφή κύβων, παίρνοντας την όψη και την υφή του λευκού τυριού.
Διατροφικά χαρακτηριστικά
Το τόφου είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου και μαγγανίου, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο φώσφορος. Επιπλέον, το τόφου είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, χαλκού, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β1.

Όχι στα αντιβιοτικά για ένα απλό κρυολόγημα

Αν “τρέχει” η μύτη ή ξεροβήχουμε για να αποβάλλουμε το φλέγμα, δεν χρειάζεται να σπεύσουμε στα ντουλάπια και να πάρουμε κάποιο αντιβιοτικό για να γίνουμε καλά, υποστηρίζουν γιατροί και εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας.
Τα συμπτώματα αυτά συχνά οφείλονται σε λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς και όπως αναφέρουν οι γιατροί “είναι μύθος ότι τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητα για την θεραπεία αυτών των λοιμώξεων”.

5 θρεπτικά μέρη φρούτων και λαχανικών που δεν τρώμε

Αρκετοί από εμάς ωφελούμαστε από την «στάνταρ» συνιστώμενη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών – περίπου δύο κούπες φρούτα και δύο με τρεις κούπες λαχανικά την ημέρα – όμως πόσοι πραγματικά γνωρίζουμε τα θρεπτικά στοιχεία που… πετάμε;
Ναι, καλά καταλάβατε. Οι φλούδες και τα κοτσάνια των πιο «διάσημων» φρούτων και λαχανικών κρύβουν μπόλικα θρεπτικά συστατικά τα οποία δυστυχώς καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Η φλούδα του μήλου Μήλα μου για… φλούδα.

9 οφέλη της κανέλας στην ζωή μας

Ποιου δεν αρέσει μία γεύση κανέλας πάνω σε μία φρέσκα μηλόπιτα ή σε ένα chai latte; Είναι ένα από τα μπαχαρικά που έχουν μια φανταστική γεύση. Αλλά η γεύση δεν είναι ο μόνος λόγος για να αγαπήσετε την κανέλα. Πιο κάτω είναι 10 λόγοι για να αγαπήσετε αυτό το σούπερ μπαχαρικό:

 1. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Αυτό είναι επίσης μια εξαιρετική είδηση για όποιον επιθυμεί σταθερά ενεργειακά επίπεδα.

Γιατί να φυτέψω ρίγανη στο μπαλκόνι μου;

Αν ονειρευτήκατε να μυρίζει ο χώρο σας φρέσκια ρίγανη είναι πολύ εύκολο να το κάνετε πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο …τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.
Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους: