Η κατανάλωση ενός ευρύτερου φάσματος
τροφών συνεπάγεται την πρόσληψη ενός ευρύτερου φάσματος θρεπτικών
ουσιών, κάθε μία από τις οποίεςπροσφέρει μοναδικά οφέλη. Με άλλα λόγια, η
βιταμίνη C δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του καλίου, και η προστασία
που προσφέρει το λυκοπένιο (ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις
ντομάτες, το καρπούζι και το ροζ γκρέιπφρουτ) διαφέρει από εκείνη των
ανθοκυανινών (που βρίσκονται στα σκούρα μούρα, μαύρα φασόλια και τη
μελιτζάνα).
Η κατανάλωση διαφόρων ειδών θρεπτικών
συστατικών κάθε μέρα βοηθά στην βελτιστοποίηση της ευεξίας και προσφέρει
μεγαλύτερη προστασία ενάντια στη γήρανση και τις ασθένειες.
Έτσι, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που καλό
είναι να μπαίνουν στο τραπέζι μας καθημερινά . Κάθε ένα απ’ αυτά
προσφέρει μοναδικά οφέλη στην υγεία, τρώγεται με διάφορους τρόπους και
προσφέρει κορεσμό.