Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

“μαγειρεμένα” τα αποτελέσματα μελετών του καρκίνου

Πώς τα χρήματα των φαρμακοβιομηχανιών «καθοδηγούν» την έρευνα του καρκίνου
Βασισμένο σε άρθρο του Joe Martino
Σημαντικές μελέτες στην έρευνα για τον καρκίνο έχουν αποδειχθεί ψευδείς, γεγονός που σημαίνει ότι οι καθιερωμένες θεραπείες, που χρησιμοποιούμε για την ασθένεια αυτή βασίζονται σε δόλια ευρήματα και ψευδή επιστήμη…
Πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι η πλειοψηφία των μελετών που τροφοδοτούν την έρευνα του καρκίνου είναι ανακριβείς και είναι πιθανό να υποκρύπτουν δόλο εξ υπαρχής. Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature δείχνουν ότι το 88% των μεγάλων μελετών για τον καρκίνο, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να αναπαραχθούν προκειμένου να αποδειχτεί η ακρίβειά τους. Αυτό σημαίνει ότι τα δημοσιευμένα πορίσματα όλων αυτών των ερευνών είναι εντελώς αστήρικτα και ψευδή.

τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

[1] Στρεσάρονται λιγότερο

Σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός, για να υποστηριχτεί η κατάσταση εγρήγορσης, παράγει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και κορτιζόλης και παράλληλα καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα
να μειώνεται έτσι η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και ιούς. Στην περίπτωση που προκληθούν μόνιμες διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του στρες και συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. μια γενετική
προδιάθεση, δεν είναι απίθανο το ανοσοποιητικό σύστημα να αρχίσει να αντιμετωπίζει τον ίδιο τον οργανισμό σαν ξένο σώμα και συχνά να στρέφεται εναντίον διάφορων οργάνων, προκαλώντας αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, θυρεοειδίτιδα).

οι 10 πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα, ο σίδηρος, είναι εξαιρετικά ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μια μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία (και κατά συνέπεια κούραση και αδυναμία), ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.