Το Αλάτι Ιμαλάιων δεν είναι ένα κοινό αλάτι. Και σίγουρα δεν είναι επεξεργασμένο. Αυτό το γεγονός από μόνο του, το κάνει και υπερέχει συγκριτικά με τα κοινά επεξεργασμένα που έχουν χάσει όλες τις ισχυρές δυνατότητες τους λόγο της αλλοίωσης τους από την επεξεργασία. Το κοινό αλάτι έχει την «κακή συνήθεια» να κάνει κατακράτηση υγρών και για αυτό μαζεύουμε σακούλες κάτω από τα ματιά, αλλά μας προκαλεί και κυτταρίτιδα καθώς μπλοκάρει το λίπος στους ιστούς.
Παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό: