Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κρεμμύδι, κατά ζαχάρου, καρκίνου, οστεοπόρωσης και άλλων πολλών.

Οι αρχαίοι μας Έλληνες τιμούσαν αρκούντως το κρεμμύδι, μιας και, εκτός των άλλων χρήσεων, αποτελούσε σταθερό συστατικό του πρωινού τους (ακράτισμα).
Ο αρχαίος κόσμος, καλλιεργούσε το κρεμμύδι, όχι μόνο για την άρτυση των φαγητών αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, που οφείλονται μάλλον στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε ιώδιο και θειάφι.

Στις μέρες μας, μπορεί να αποτελεί ένα κοινότατο υλικό μαγειρικής, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφική του αξία.

Τα παντζάρια – το παντζαρόζουμο και η υπέρταση

Υπέρταση…..
τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν….
εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού….
εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και…
οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:

-στεφανιαίας νόσου… -εγκεφαλικών επεισοδίων και… -νεφρικής ανεπάρκειας…
στη χώρα μας τα άτομα που υποφέρουν από υπέρταση υπολογίζονται περίπου στα δυόμιση εκατομμύρια….
τεράστιος αριθμός…..και…