Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

H χορτοφαγία ως ένδειξη πολιτισμού...by Pablito

Kαιρό τώρα τριβελίζει το μυαλό μου να γράψω ένα κείμενο για το θέμα μα πάντα σταματάω.  Ίσως γιατί δεν ξέρω από ποια πόρτα να μπω, από που να το πιάσω.
Ένα θέμα που πιάνεται με τα κατάβαθα της ύπαρξης μας, «ριγμένο» την εποχή της παγκοσμιοποίησης όσο κανένα άλλο. Μια βόμβα στα θεμέλια της ανθρωπότητας, τόσο καλά τοποθετημένη που τρομάζει και τους πιο έμπειρους «πυροτεχνουργούς». Αυτή η βόμβα έχει όνομα και λέγεται διατροφή.

Δύο τεράστια κομμάτια είναι αυτά στα οποία χωρίζεται. Το βιολογικό και το ηθικό. Αποφάσισα να ρίξω βάρος στο ηθικό κομμάτι και θα αναφερθώ πολύ λίγο στο καθαρά βιολογικό, όχι γιατί το θεωρώ ελάσσονος σημασίας αλλά επειδή θα πρέπει να το θέσω με ένα πλάνο όρων που άπτονται της ιατρικής επιστήμης ενώ πλέον στην εποχή που ζούμε όλα βρίσκονται μπροστά στην  οθόνη μας με ένα κλικ. Η ευχή και η κατάρα της εποχής της πληροφορίας.

Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη έχουν περισσότερη ζάχαρη και λίπος

Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη είναι της μόδας και η μοντέρνα ιδέα λέει ότι αδυνατίζουν γιατί βοηθούν στο κάψιμο του λίπους.
Μερικοί ειδικοί όμως προειδοποιούν ότι τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη μπορεί να έχουν επιπλέον ζάχαρη και λίπος, καθώς και λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

Επτά λόγοι για να εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας

Η βρώμη, αποτελεί θα λέγαμε ένα super-food το οποίο αν και είχε αποκλεισθεί για χρόνια από τις δυτικές διατροφικές συνήθειες, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και μπορεί να αποτελέσει ένα απόλυτα υγιεινό σνακ.