Πίσω από την έντονη γεύση του σκόρδου κρύβεται ένα υγιεινό διατροφικό προφίλ
Το σκόρδο είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να προσθέσετε γεύση στην μαγειρική σας χωρίς επιπλέον θερμίδες ή αλάτι. Αλλά γνωρίζατε ότι το σκόρδο προσφέρει κάτι παραπάνω από την έντονη γεύση του; Είναι ένα τόσο σύνηθες και τόσο πολυχρησιμοποιημένο συστατικό που πολύ εύκολα παραβλέπουμε τα υγιεινά οφέλη του.Το σκόρδο ανήκει στο γένος Άλλιο μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα ασκαλώνια. Όπως η τουλίπα και ο ασφόδελος, το σκόρδο μεγαλώνει από ένα βολβό κάτω από την γη, και παράγει φύλλα και μίσχο. Ο υπόγειος βολβός, με τις σκελίδες, είναι αυτό που χρησιμοποιείται για πάνω από 6000 χρόνια.