Η 17η
Μαΐου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης. Είναι γνωστό ότι το
αλάτι βοηθάει την ενίσχυση της γεύσης των πιάτων ή με πιο απλά λόγια
νοστιμίζει τα φαγητά. Ωστόσο, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες,
μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία.
Προκαλεί μείωση της ελαστικότητας των
εσωτερικών ιστών, η οποία μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και
η οποία με τη σειρά της, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Προκαλεί κατακράτηση νερού, η οποία επιδεινώνει την εμφάνιση
κυτταρίτιδας και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.