Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων, η κατανάλωση μιας
χούφτας αμυγδάλων την ημέρα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των
κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης των απαραίτητων
θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.
Τα αμύγδαλα, αν και πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή
(μία χούφτα, δηλ. 30 γρ. αμύγδαλα αποδίδουν 165 θερμίδες) αποτελούν
σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών,
πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.