Οι
άνδρες, ιδίως μετά την ηλικία των 50 ετών, έχουν πεισθεί ότι πρέπει να
εξετάζονται τακτικά για την επίφοβη ασθένεια του καρκίνου του προστάτη
με ένα ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA). Ο λόγος; Διότι, αν διαγνωσθεί
έγκαιρα, αυτός ο κοινός καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν γίνει
επικίνδυνος. Σας θυμίζει κάτι; Αν νομίζετε ότι αυτά είναι τα γεγονότα
σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, ήρθε η ώρα να μάθετε την πραγματική
αλήθεια.
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
Βρογχίτιδα: Συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση!
Η βρογχίτιδα είναι μια πάθηση συνηθισμένη όπως είναι και το κοινό κρυολόγημα. Διαβάστε παρακάτω πως θα αναγνωρίστε τα…
…. συμπτώματα αλλά και τι να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση.
Η βρογχίτιδα προκαλείται συνήθως από κάποια λοίμωξη που έχει προσβάλλει τους βρόγχους, οι οποίοι είναι οι κύριοι αναπνευστικοί οδοί των πνευμόνων.
Η βρογχίτιδα προκαλείται συνήθως από κάποια λοίμωξη που έχει προσβάλλει τους βρόγχους, οι οποίοι είναι οι κύριοι αναπνευστικοί οδοί των πνευμόνων.
Αρρυθμίες: πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν;
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
11 μυστικά για ενέργεια όλη την ημέρα
Οι υποχρεώσεις που μας κατακλύζουν, οι λογαριασμοί που μας κυνηγούν και η
γκρίνια των άλλων είναι μερικές από τις καταστάσεις που μας στερούν από
ενέργεια αφήνοντάς μας κατάκοπους και εξουθενωμένους στο τέλος κάθε
μέρας. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που βοηθούν στο να καταφέρουμε να
ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και μερικά από αυτά
ακουλουθούν.
Τι δημιουργεί τη λαχτάρα μας για λιχουδιές;
Όλοι μας νιώθουμε συχνά λαχτάρα για κάτι αλμυρό η γλυκό. Έχετε όμως
αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχετε λιγούρα για συγκεκριμένες τροφές και αν αυτή
στην πραγματικότητα αποτελεί σημάδι για κάτι άλλο;
Για να καταλάβετε γιατί νιώθετε λαχτάρα για ένα αλμυρό ή γλυκό σνακ, θα πρέπει πρώτα να δείτε αν υπάρχει κάποιος εξωτερικός ή άλλος παράγοντας που σας οδηγεί εκεί.
Για να καταλάβετε γιατί νιώθετε λαχτάρα για ένα αλμυρό ή γλυκό σνακ, θα πρέπει πρώτα να δείτε αν υπάρχει κάποιος εξωτερικός ή άλλος παράγοντας που σας οδηγεί εκεί.
O κρυφός κίνδυνος των επεξεργασμένων κρεάτων
Σύμφωνα με μελέτες, όλα τα επεξεργασμένα, παστά και καπνιστά κρέατα,
όταν καταναλώνονται πολύ συχνά, μπορεί να είναι αρκετά τοξικά και να
συμβάλλουν ακόμη και στην εκδήλωση καρκίνου. Μια μελέτη από τη Σουηδία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο κομματιών
μπέικον ή ενός λουκάνικου την ημέρα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο
εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας.
Ποιες τρoφές περιέχουν τα βλαβερά τρανς λιπαρά;
Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν, όχι μόνο τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης,
ακριβώς όπως τα κορεσμένα λίπη, αλλά επίσης μειώνουν την καλή
χοληστερόλη που μας προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και αυξάνουν
τη φλεγμονή.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί συχνά τα τρανς λιπαρά, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα και παράλληλα καλύτερη υφή.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί συχνά τα τρανς λιπαρά, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα και παράλληλα καλύτερη υφή.
10 πράγματα που δεν ξέρατε για το μαύρο πιπέρι
Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιούνται αρχικά κατά
κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον
κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να τους δώσει πικάντικη
γεύση.
Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Διαβάστε μερικές από τις ιδιότητές του που πιθανόν να μη γνωρίζετε…
Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Διαβάστε μερικές από τις ιδιότητές του που πιθανόν να μη γνωρίζετε…
16 θεραπευτικές τροφές
Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014
Βότανα και ουλίτιδα!!!
Ουλίτιδα ονομάζουμε την φλεγμονή των ούλων. Ως αιτία τους
ενοχοποιούνται τοπικοί και γενικοί παράγοντες οι οποίοι φαίνεται ότι
τροποποιούν το αποτέλεσμα των τοπικών παραγόντων, που προκαλούν την
έναρξη της φλεγμονώδους αντίδρασης των ούλων. Ένας από τους βασικούς
τοπικούς παράγοντες είναι ο σχηματισμός τρυγίας που είναι το αποτέλεσμα
της ενασβεστιώσεως της προσκολλημένης επί του δοντιού βλεννομικροβιακής
πλάκας.
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014
Ξεπεράσαμε και τους Αμερικάνους στην...κρεατοφαγία!
Ακόμα και τους Αμερικανούς, που θεωρούνται από τους
πιο φανατικούς κρεατοφάγους στον κόσμο, κατάφεραν να ξεπεράσουν οι
Έλληνες! Η Ελλάδα είναι σήμερα η έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση
κόκκινου κρέατος και κάθε Έλληνας καταναλώνει εκατό κιλά, κατά μέσο όρο
το χρόνο, όταν ο κάθε κάτοικος των ΗΠΑ φθάνει τα ογόντα οκτώ κιλά.
Νερό και φαγητό δεν πάνε μαζί: Μάθετε γιατί!
Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο!
Οι λάθος τροφές σε περιόδους άγχους!
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί μη υγιείς τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς την πίεση και το άγχος, ωστόσο η κατανάλωση ορισμένων τροφών όπως είναι τα γλυκά και τα πατατάκια, ή αλκοόλ ως τρόποι καταπολέμησης του στρες παίρνουν αδιαμφισβήτητα το… βραβείο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, παραδόξως, όταν ένας άνθρωπος νιώθει άγχος, το σώμα του πολύ συχνά ζητάει ακριβώς τα τρόφιμα εκείνα, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, παραδόξως, όταν ένας άνθρωπος νιώθει άγχος, το σώμα του πολύ συχνά ζητάει ακριβώς τα τρόφιμα εκείνα, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.
7 απορίες για το σουσάμι.
Ποιος
θα φανταζόταν ότι αυτοί οι μικροί σπόροι, που δίνουν γεύση σε ένα
κουλούρι Θεσσαλονίκης ή σε μια φραντζόλα ψωμί, είναι από τις πιο
θρεπτικές τροφές; Πράγματι, το σουσάμι,
καθώς και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό, δηλαδή το ταχίνι και ο
χαλβάς, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες, σε ωφέλιμα λιπαρά και σε
πολύτιμα αντιοξειδωτικά.
Προτού προχωρήσουμε, να διευκρινίσουμε ότι το ταχίνι είναι πάστα
πολτοποιημένου και επεξεργασμένου σουσαμιού. Όσο για το χαλβά (όχι το
σιμιγδαλένιο, αλλά του μπακάλη), έχει ως πρώτη ύλη το σουσάμι, επομένως
διαθέτει και τα περισσότερα από τα θρεπτικά του συστατικά.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)