Γιατί το παξιμάδι μπορεί να γίνει ο εχθρός της δίαιτας..Δεν αποτελεί ένα θερμιδικά ακίνδυνο υποκατάστατο του ψωμιού
Το παξιμάδι, το ψωμί δηλαδή, που είναι δυο
φορές ψημένο για να γίνει παξιμάδι, αποτελεί μέχρι σήμερα σήμα κατατεθέν
της ελληνικής διατροφής και είναι προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, αλλά
και μια γαστρονομική πρόκληση στο ελληνικό τραπέζι.Ανάλογα με την πρώτη
ύλη από την οποία παρασκευάζονται τα παξιμάδια, μάς προσφέρουν μια
πλειάδα θρεπτικών συστατικών. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών του
συμπλέγματος Β.