Ο
Κρόκος Κοζάνης προέρχεται από τα κόκκινα στίγματα του άνθους του κρόκου
και κατατάσσεται στην καλύτερη ποιότητα σαφράν παγκοσμίως. Οφείλει το
ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα της πρώτης
ύλης, βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO, αλλά και στην
καθαρότητα (χωρίς προσμίξεις) του τελικού προϊόντος. Εξάλλου, η
χρωστική δύναμη του, επιβεβαιωμένη από εργαστηριακές εκθέσεις, είναι 50
τουλάχιστον βαθμούς υψηλότερα από το ελάχιστο διεθνές πρότυπο!
Το εν λόγω τεστ δοκιμάστηκε σε περισσότερα από 1.000 άτομα άνω
των 50 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 28% από αυτούς
αντιμετώπιζε νοητική κατάπτωση και μερική απώλεια μνήμης.