Λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το τόφου και ακόμα λιγότεροι ποιες είναι οι ευεργετικές του επιπτώσεις στον οργανισμό μας.
Το τόφου είναι ένα προϊόν σόγιας και συγκεκριμένα παρασκευάζεται από το γάλα σόγιας, το οποίο συμπιέζεται και ψύχεται σε μορφή κύβων, παίρνοντας την όψη και την υφή του λευκού τυριού.
Διατροφικά χαρακτηριστικά
Το τόφου είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου και μαγγανίου, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο φώσφορος. Επιπλέον, το τόφου είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, χαλκού, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β1.
Το τόφου είναι ένα προϊόν σόγιας και συγκεκριμένα παρασκευάζεται από το γάλα σόγιας, το οποίο συμπιέζεται και ψύχεται σε μορφή κύβων, παίρνοντας την όψη και την υφή του λευκού τυριού.
Διατροφικά χαρακτηριστικά
Το τόφου είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου και μαγγανίου, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο φώσφορος. Επιπλέον, το τόφου είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, χαλκού, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β1.