Ο υγιεινός τρόπος ζωής, περιλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής,
είναι ικανός να μειώσει κατά τον ήμισυ τον κίνδυνο εγκεφαλικού
επεισοδίου ειδικά στις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία πυο δημοσιεύονται
στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την Δρ Σουζάνα Λάρσον, εστίασαν σε πέντε βασικούς παράγοντες υγιεινής διαβίωσης: υγιεινή διατροφή (πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι λιπαρά κ.λπ.), μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (έως εννέα ποτά την εβδομάδα), σωματική άσκηση (περπάτημα ή ποδήλατο τουλάχιστον επί 40 λεπτά την ημέρα), φυσιολογικό βάρος σώματος (Δείκτης Μάζας Σώματος κάτω του 25) και αποχή από το κάπνσιμα.
Επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την Δρ Σουζάνα Λάρσον, εστίασαν σε πέντε βασικούς παράγοντες υγιεινής διαβίωσης: υγιεινή διατροφή (πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι λιπαρά κ.λπ.), μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (έως εννέα ποτά την εβδομάδα), σωματική άσκηση (περπάτημα ή ποδήλατο τουλάχιστον επί 40 λεπτά την ημέρα), φυσιολογικό βάρος σώματος (Δείκτης Μάζας Σώματος κάτω του 25) και αποχή από το κάπνσιμα.