Σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε, η κατανάλωση γάλακτος -όταν ξεπεράσει ένα ορισμένο όριο- δεν είναι ωφέλιμη για την ανθρώπινη υγεία ούτε καν για τα οστά.
Συγκεκριμένα, έρευνα σουηδών επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουψάλα που δημοσιεύεται στην έγκριτη βρετανική ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal” συνδέει το γάλα με πρόωρους θανάτους αλλά και υψηλότερο κίνδυνο για κατάγματα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Το ίδιο δεν ισχύει με τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί και το γιαούρτι.