Η μελέτη έδειξε
ότι όσοι έτρωγαν πάνω από 75 γραμμάρια επεξεργασμένο κόκκινο κρέας τη
μέρα είχαν κατά μέσο όρο 28% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιολογικού
προβλήματος όπως καρδιακής ανεπάρκειας, σε σχέση με όσους έτρωγαν τις
λιγότερες ποσότητες τέτοιου κρέατος (κάτω από 25 γραμμάρια ημερησίως)
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και
μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια,
λουκάνια, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο
κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω
καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα.
Είναι λογικό λοιπόν πολλά από αυτά τα ζευγάρια τα οποία συχνά
απογοητεύονται από τα ποσοστά επιτυχίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
(σπερματέγχυση, εξωσωματική γονιμοποίηση) να αναζητούν λύσεις σε πιθανές
εναλλακτικές πρακτικές.