Αν κάθε φορά που κάτι σας στρεσάρει ή σας στενοχωρεί …φλερτάρετε με την πόρτα του ψυγείου τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε την διατροφή σας. Είναι αλήθεια ότι οι στρεσογόνες καταστάσεις που μας συμβαίνουν επηρεάζουν δραστικά τη ψυχολογική μας διάθεση και μας οδηγούν πολλές φορές στην κατανάλωση κυρίως γλυκών και παχυντικών φαγητών. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει κανείς εφ όρου ζωής να κλείσει την πόρτα στα προβλήματα θα σας προτείνουμε μερικές τροφές που θα σας ανοίξουν την πόρτα στην καλή διάθεση και στην υγεία.
Πέμπτη 2 Απριλίου 2015
φαγόπυρο: ο «μαύρος» θησαυρός
Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, όμως οι θαυματουργές της ιδιότητες στον οργανισμό μας είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να έχει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Με προέλευση από την Ανατολή, το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» και στην ουσία είναι ένας σπόρος. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Το φαγόπυρο είναι θάμνος που φτάνει τα 80 εκ., είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα ψυχρά κλίματα και στα φτωχά εδάφη και ανθίζει τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του έχουν τριγωνικό σχήμα και καφέ χρώμα.
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015
Κληρονόμησες την προδιάθεση και όχι την ασθένεια
Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους στο χώρο της υγείας, είναι ο μύθος της κληρονομικότητας. Ότι, δηλαδή, το DNA μας καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τι θα νοσήσουμε και, μάλιστα, και σε ποια ηλικία. Και εσύ που δεν κατέχεις τη γνώση, πιστεύεις σε αυτή τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας (κύρια από τους ιατρούς) και συνεχίζεις αμέριμνος να αδιαφορείς για την υγεία σου περιμένοντας το ξαφνικό χτύπημα της μοίρας.
Η Θεραπεία Της Αρθρίτιδας Βρέθηκε Στη Φύση!
Όσοι έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα γενικά βιώνουν μια πρώιμη επιδείνωση όπου υπάρχει περισσότερος πόνος. Αυτή η επιδείνωση ονομάζεται αντίδραση Herxheimer και είναι ένα καλό πράγμα, καθώς δείχνει ότι η θεραπεία λειτουργεί, αλλά πρέπει να επιμείνουν και άλλες 2 ή 3 εβδομάδες έως ότου όλος ο πόνος και το πρήξιμο και η ακαμψία να φύγουν.
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
5 συμπτώματα που μαρτυρούν προβλήματα στο συκώτι σας…
Ο πόνος στο συκώτι είναι παραπάνω από σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά…
Τυχόν ενδείξεις δυσλειτουργίας του συκωτιού, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.
Δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα και πιο πρώιμα συμπτώματα, που φανερώνουν, σύμφωνα με το onmed, δυσλειτουργία ή πρόβλημα:
Πώς η κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη
Αν και οι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες δίαιτες, όπως η Atkins και η Paleo παραμένουν σχετικά δημοφιλείς, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανάλωση τους αυξάνει όχι μόνο την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου αλλά και διαβήτη.
Στη νέα μελέτη, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή γεροντολογίας Valter D. Longo, διευθυντή του Ινστιτούτου Μακροζωίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, παρακολούθησε από 6.381 ενήλικες ηλικίας άνω των 50 ετών για περισσότερα από 18 χρόνια. Στόχος ήταν η διερεύνηση των επιπτώσεων που έχουν στην μακροζωία οι δίαιτες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.
Παχουλοί, αλλά υγιείς!
Ξέρετε ότι μπορεί να είστε παχουλοί, αλλά να μη χρειάζεται να χάσετε κιλά, εφόσον περπατάτε καθημερινά; Από την άλλη πλευρά, πολλοί πιστεύετε ότι αν το βάρος σας είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για την υγεία σας. Σωστό; Λάθος!
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
Κάπνισμα: Που οφείλεται ο εθισμός και πώς μπορείτε να το κόψετε
Γράφει η Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη
Το κάπνισμα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στην χώρα μας σήμερα. Ο άκαυστος καπνός περιέχει νικοτίνη, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες, με την καύση όμως οι βλαπτικές ουσίες σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες πολλαπλασιάζονται λόγω της εξαέρωσης, της πυρόλυσης της πυροσύνθεσης του καπνού και των άλλων χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διαφόρων ειδών τσιγάρου. Το υπόλειμμα των σωματιδίων, αφού αφαιρεθεί η υγρασία και η νικοτίνη αποκαλείται πίσσα. Ο καπνός συγκροτείται από λεπτό αερόλυμα, ώστε να δύναται να μείνει στους αεραγωγούς και στην επιφάνεια των κυψελίδων και από αέρια φάση. Η αέρια φάση περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, τοξικές ερεθιστικές και αρωματικές ουσίες. Τα σωματίδια του αερολύματος περιέχουν πλήθος τοξικών και καρκινογόνων.
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
Καταναλώνουν αρκετές πρωτεΐνες οι χορτοφάγοι;
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015
10 λόγοι για να τρώτε περισσότερα καρότα
Τα καρότα είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο συστατικό στις σούπες, τις σαλάτες και τους χυμούς. Είναι καλό για τη γενικότερη υγεία του σώματος και ειδικά του δέρματος, των ματιών, του πεπτικού συστήματος και των δοντιών!
Έτσι, αν η γλυκιά γεύση τους δεν σας αρκεί, διαβάστε τους παρακάτω 10 λόγους για να τρώτε περισσότερα καρότα:
Τρίτη 24 Μαρτίου 2015
Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας!
αν υποφέρουμε από κόπωση
από μυϊκή αδυναμία
από πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες
αν αιμορραγούν τα ούλα μας ή
αν έχουμε εξανθήματα στα πόδια
τότε μπορεί
να έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης C…
τα πάντα -λένε οι ερευνητές-από
το κοινό κρυολόγημα έως και τον καρκίνο δεν μπορούν να αντισταθούν στη θεραπευτική δύναμη της βιταμίνης C…
στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας γνωστός ιός που μπορεί να επιβιώσει στην παρουσία αυτού του σημαντικούαντιοξειδωτικού…
από μυϊκή αδυναμία
από πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες
αν αιμορραγούν τα ούλα μας ή
αν έχουμε εξανθήματα στα πόδια
τότε μπορεί
να έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης C…
τα πάντα -λένε οι ερευνητές-από
το κοινό κρυολόγημα έως και τον καρκίνο δεν μπορούν να αντισταθούν στη θεραπευτική δύναμη της βιταμίνης C…
στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας γνωστός ιός που μπορεί να επιβιώσει στην παρουσία αυτού του σημαντικούαντιοξειδωτικού…
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
5 συνηθισμένες ουσίες που προκαλούν αύξηση βάρους και κατάθλιψη
Άρθρο της συγγραφέως Vani Hary
Ακούμε συνέχεια ότι αν καταναλώνουμε πάρα πολλές θερμίδες, θα πάρουμε βάρος. Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο από αυτό: δεν φταίνε μόνο οι θερμίδες, αλλά και οι χημικές ουσίες στο φαγητό μας που συμβάλλουν στην παχυσαρκία.
Μερικές από αυτές τις χημικές ουσίες – που ονομάζονται «παχυσαρκιογόνα» (obesogens) – αναγκάζουν το σώμα μας να αποθηκεύει λίπος ακόμα κι αν εμείς περιορίζουμε τη λήψη θερμίδων. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο:
Πιο επικίνδυνα από όσο γνωρίζουμε κόκκινο κρέας και αλλαντικά
Για έναν στους δέκα πρόωρους θανάτους ενοχοποιείται το κόκκινο κρέας, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους επιθυμούν να ζήσουν πολλά χρόνια και υγιείς, να αποφεύγουν τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ειδικά του επεξεργασμένου.
Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Ξεχάστε τα παυσίπονα: Αυτές είναι οι καθημερινές τροφές που σταματούν τον πόνο!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)