Βαρύς ο πέλεκυς της γαλλικής δικαιοσύνης για τον «γκουρού της δίαιτας» Πιερ Ντουκάν . Η απόφαση- καταπέλτης του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όλο το κόσμο καθώς διάσημοι ηθοποιοί , τραγουδιστές και μοντέλα έχουν παραδεχθεί δημόσια , πως ακολούθησαν πιστά την δίαιτα Dukan προκειμένου να αδυνατίσουν.
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015
Ένοχος για εκατοντάδες θανάτους ο “γκουρού” της δίαιτας Πιερ Ντουκάν.
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Πόσο κρέας και άλλες πρωτεϊνες πρέπει να τρώνε οι 50άρηδες
Τα πολλά κρέατα και τυριά στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν 75%, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι υπερβαίνουν τα 90 γραμμάρια πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης την ημέρα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο και διαβήτη.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι υπερβαίνουν τα 90 γραμμάρια πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης την ημέρα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο και διαβήτη.
Ο Βάλτερ Λόνγκο, καθηγητής Βιογεροντολογίας στη Σχολή Γεροντολογίας Davis του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, που ηγήθηκε της 18ετούς μελέτης, συνέστησε περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, διότι «οι υπερβολές εύκολα οδηγούν από την προστασία στον υποσιτισμό».
Ο μύθος των ζωικών πρωτεϊνών
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015
Η Αύξηση παχυσαρκίας στη μέση ηλικία επιβαρύνει τον κίνδυνο για εμφάνιση της Alzheimer's...
H κατανάλωση κρέατος & ψαριού είναι ωφέλιμη για την υγεία μας ή είναι μύθος;
Το κείμενο που ακολουθεί, είναι από συνέντευξη της Διαιτολόγου Mαρίας Παπαβασιλείου, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιταλικό περιοδικό Padri Sacramentini Il Cenacolo, σχετικά με την φυτική διατροφή. Απαντήθηκαν χρήσιμες ερωτήσεις ως προς τα οφέλη της κατανάλωσης βιολογικού κρέατος, τα Ω3 του ψαριού, αλλά και για την αναγκαιότητα κατανάλωσης ζωικών ή όχι όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, κατά την παιδική ηλικία
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015
Ένας περίπατος την ημέρα προστατεύει από… 24 νοσήματα!
Όποιος θέλει να κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό του, ας αρχίσει να περπατάει με γρήγορο βήμα για 30 λεπτά την ημέρα: με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις πιθανότητες που έχει να αναπτύξει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 24 νοσήματα!
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνδυασμένης ανάλυσης 40 μελετών για τις επιδράσεις της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας στην υγεία, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την τελευταία τετραετία.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνδυασμένης ανάλυσης 40 μελετών για τις επιδράσεις της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας στην υγεία, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την τελευταία τετραετία.
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015
Στη μάχη κατά του καρκίνου τα ρόδακινα
Η πρόληψη του καρκίνου φαίνεται ότι βρίσκεται κυρίως στη διατροφή. Αυτό αποκαλύπτει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τρία ροδάκινα τη μέρα μειώνουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού.
Επιστήμονες από τα εργαστήρια AgriLife Research στο Τέξας ανακάλυψαν ότι μία από τις φαινόλες που υπάρχουν στα ροδάκινα λειτουργεί ευεργετικά για τον οργανισμό, αφού μπλοκάρει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και τη μετάστασή του.
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015
10 Λόγοι για να γίνετε χορτοφάγοι Βίγκαν - Ποιός είναι ο δικός σας? Δείτε το βιντεάκι!!!
Το ξέρατε ότι:
- 55 εκατομμύρια ζώα σφαγιάζονται κάθε μέρα!!!
Αν γίνετε Βίγκαν γλυτώνεται 198 ζώα τον χρόνο από σφαγή...
- Μία Βίγκαν διατροφή, αποτρέπει, θεραπεύει και αντιστρέφει καρδιακές παθήσεις μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, διαβήτη και υψηλή πίεση
- Η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη:
- για το 9% των εκπομπών Διοξειδίου του Ανθρακα Παγκοσμίως
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015
Τι καλό(;) θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν φας τίποτα μέχρι αύριο το βράδυ
Ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή μέσα από την άσκηση και τη διατροφή είναι γεμάτος από κανόνες που πολιορκούν το μυαλό κάθε άνδρα. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι κανόνες διαρκώς αλλάζουν, ανανεώνονται και αναθεωρούνται. Από όσο έχεις καταλάβει, οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για την ενέργειά σου, αλλά παχαίνουν. Τα όσπρια αδυνατίζουν, αλλά προκαλούν δυσανεξία. Η πίτσα είναι γεμάτη λίπος αλλά μπορείς να τη φας για πρωινό..
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015
Καρκίνος του προστάτη: Ποιο λαχανικό περιέχει την ουσία που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Το 2012 καταγράφηκαν παγκοσμίως πάνω από 1,1 εκατομμύρια περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο.
Οι περιπτώσεις αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% όλων των νέων περιπτώσεων καρκίνου και το 15% των νέων κρουσμάτων στους άνδρες.
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015
Αγελαδινό γάλα και βρεφική διατροφή: Αυτά που ο παιδίατρος δεν σας έχει πει!
Το γάλα βλάπτει την υγεία των παιδιών σας
Όλοι μας σχεδόν είμαστε πεπεισμένοι ότι το γάλα αποτελεί την πιο σημαντική τροφή για την υγεία των παιδιών. Και αν τυχόν στο παιδί μας δεν αρέσει το γάλα και αρνείται να το πιει, ανησυχούμε μην τυχόν και κινδυνεύσει η υγεία του. Είμαστε θύματα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων που θέλοντας να ανεβάσουν τον αριθμό των πωλήσεων των προϊόντων τους, μας έχουν πείσει (τρομοκρατήσει, θα ήταν ίσως η σωστότερη λέξη) ότι για να είναι τα παιδιά μας υγιή, πρέπει να πίνουν καθημερινά γάλα. Η αλήθεια όμως είναι αρκετά διαφορετική.
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015
Εποχιακά λαχανικά και η διατροφική τους αξία
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015
Τενοντίτιδα ώμου: Πώς εκδηλώνεται, πώς την αντιμετωπίζουμε
Η τενοντίτιδα στον ώμο εκδηλώνεται όταν υπάρχει φλεγμονή στο στροφικό πέταλο ή το δικέφαλο τένοντα.
Είναι συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης που ασκείται στον τένοντα από παρακείμενες δομές.
Η τενοντίτιδα του ώμου εκδηλώνεται κυρίως σε αθλητές που πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες περιστροφές κινήσεις του ώμου, με το χέρι να υψώνεται πάνω από το κεφάλι (π.χ. μπασκετμπολίστες, τενίστες, αρσιβαρίστες).
Αυτή είναι η πραγματικότητα για την κρεατοφαγία, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής. Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απηυδισμένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)