Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να προσθέσει το επεξεργασμένο κρέας στη λίστα με τις πλέον καρκινογόνες ουσίες, μαζί με το αρσενικό και τον αμίαντο, ενώ και το φρέσκο κόκκινο κρέας θα προστεθεί στην «εγκυκλοπαίδεια καρκινογόνων», πιθανότατα με αξιολόγηση επικινδυνότητας ελαφρώς χαμηλότερη από το επεξεργασμένο κρέας.
Η συναισθηματική υπερφαγία αποτελεί συνήθη μηχανισμό αντιμετώπισης μιας δυσάρεστης κατάστασης, αποφυγής του πόνου ή αναζήτησης της απόλαυσης.