Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τροφές που βοηθάνε την υγεία των δοντιών μας

Από την Δρ. Θεοδώρα Σκούρα* για το foodbites.eu
Η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα δεν είναι τα μόνα όπλα σας στην προστασία από τη φθορά των δοντιών σας . Επιλέγοντας κάποιες συγκεκριμένες τροφές και εντάσσοντας τες συχνά στο διαιτολόγιο σας μπορείτε να κερδίσετε έναν επιπλέον σύμμαχο στην φροντίδα των δοντιών σας. Παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα είδη τροφών και γιατί βοηθάνε τη στοματική μας υγεία.

Καρπούζι: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού

Θέλετε να ξεδιψάσετε και να τονώσετε τον οργανισμό σας με λυκοπένιο και βιταμίνη Α; Το Καρπούζι είναι κοντά σας τα καλοκαίρια για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την καλοκαιρινή ζέστη. Τα νόστιμα, ξεδιψαστικά καρπούζια μας προσφέρουν νερό και ηλεκτρολύτες βοηθώντας το σώμα μας παραμείνει υγειές ακόμα κι 'όταν ο υδράργυρος αγγίζει ..κόκκινο.

Γαύρος - Η Αφύη των Αρχαίων Ελλήνων

Ο γαύρος είναι ένα μικρό ψάρι με μήκος 15 έως 20 εκατοστά, που ζει στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Το επίσημο όνομά του είναι “εγγραυλίς η εγκρασίχολος” (engraulis encrasicholus) και ανήκει στην οικογένεια εγγραυλίδες (engraulidae).

Γνωριμία με τα σύκα

Ξέρατε ότι τα σύκα ήταν γνωστά κι αγαπητά από την αρχαιότητα;
Πέρα από την γλυκιά γεύση τους , τα σύκα έχουν από τη φύση τους πολλά θρεπτικά συστατικά και ωφέλιμα φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα αποξηραμένα σύκα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών και μετάλλων.. και βέβαια είναι αρκετά θρεπτικά

Τα μικρά και συχνά γεύματα ενάντια στην παιδική παχυσαρκία

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά αρκετά περισσότερα ενδείκνυνται να είναι τα γεύματα των παιδιών και των εφήβων μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με την πρόσφατη μετα-ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics (Panagiota Kaisari, Mary Yannakoulia and Demosthenes B. Panagiotakos. Eating Frequency and Overweight and Obesity in Children and Adolescents: A Meta-analysis. Pediatrics. 2013; 131(5): 958-67)

Οι ποδηλάτες ζουν έξι χρόνια περισσότερο

Παρίσι, Γαλλία
Οι γάλλοι ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας ζουν, κατά μέσον όρο, έξι χρόνια περισσότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό και χάνουν την ζωή τους σπανιότερα από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Περισσότεροι οι καρδιαγγειακοί θάνατοι τον χειμώνα

Άμστερνταμ, Ολλανδία
Οι περισσότεροι θάνατοι καρδιαγγειακής αιτιολογίας συμβαίνουν τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι λιγότεροι τους καλοκαιρινούς, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Άμστερνταμ.