Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!!

Το ελαιόλαδο δεν κατέχει τυχαία τόσο σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή. Η διατροφική του αξία ήταν αυτή που ανέδειξε τη σημασία του στην καθημερινότητά μας και μιλώντας για τη διατροφική του αξία αναφερόμαστε στην περιεκτικότητά του σε ‘καλά’ – ακόρεστα λιπαρά, σε λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες.

Σούπερ Φρούτα για Σούπερ Υγιεία!!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα γνώριζαν ελάχιστοι καταναλωτές, κυρίως αυτοί που πρόσεχαν την υγεία τους, και η διάθεση των πολυδύναμων αυτών φρούτων γινόταν μόνο από καταστήματα υγιεινών τροφών. Για τους περισσότερους ήταν άγνωστες οι λέξεις κράνμπερυ, μπλούμπερυ, ιπποφαέςγκότζι μπερρυ, μπλάκ μπέρρυ, αρώνια κλπ. Το τελευταίο διάστημα όμως τα έχει μάθει ο καθένας λόγω της μεγάλης διαφήμισης που έχει γίνει για τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τα αναψυκτικά σχετίζονται με χιλιάδες θανάτους το χρόνο παγκοσμίως.

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα άλλα ποτά με ζάχαρη μπορεί να σχετίζονται με περίπου 183.000 θανάτους κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο -σχεδόν όσους σκοτώνει το άσθμα παγκοσμίως- σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα ποτά αυτά σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβάλλουν στην αύξηση του πάχους, καθώς επίσης στην αύξηση του κινδύνου για διαβήτη, καρδιοαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Οι ερευνητές ανέλυσαν παγκόσμια στοιχεία που καλύπτουν 114 χώρες με το 60% του πληθυσμού της Γης και αφορούν τους θανάτους από διάφορες ασθένειες. Οι επιστήμονες συνέδεσαν τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, με 133.000 θανάτους από διαβήτη τύπου 2, με 44.000 θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις και με 6.000 θανάτους από καρκίνο.

Ο Χυμός Παντζαριού είναι ένα Θαύμα Υγείας!

Στις περισσότερες λίστες με τα θρεπτικά τρόφιμα δεν θα βρείτε τον χυμό του παντζαριού, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι εξίσου σημαντικός με τον σολομό και τα μύρτιλλαΚαι πράγματι ο χυμός του παντζαριού αξίζει μια θέση στον κατάλογο με τα τρόφιμα που κάνουν μικρά θαύματα υγείας αφού ενισχύει την αντοχή του οργανισμού και έτσι μπορείτε να ασκήστε για περισσότερο χρόνο, ενώ βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο χυμός από παντζάρια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών και νιτρικών αλάτων που βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και την αιματική ροή σε όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του εγκεφάλου, της καρδιάς και των μυών.

αντέστρεψε τη νόσο του crohn με διατροφή

Σήμερα η Mee Tracy McCormick είναι η έκφραση της υγείας και της ζωντάνιας. Μερικά χρόνια πιο πρίν η 42-χρονη Mee έδινε τη μάχη της ζωή της , πολεμώντας μια επώδυνη διατροφική ασθένεια. Ηταν στο κατώφλι του θανάτου με υποψία νόσου του Crohn. Ηταν αναιμική και το βάρος της δεν ξεπερνούσε τα 40 κιλά.Οι γιατροί διέγνωσαν μια τρύπα στο έντερό της και υποπτεύονταν ότι έπασχε από καρκίνο.

Πως σχετίζεται το στρες με την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων.

Από το περιοδικό Holistic Life
Το στρες είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Στην πραγματικότητα ήταν και είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Αποτελεί ένα μηχανισμό προσαρμογής και άμυνας του οργανισμού. Μας επιτρέπει να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις ψηλών απαιτήσεων ή ακόμη όταν υπάρχει μια πραγματική απειλή για τη ζωή μας.

τεχνικές χαλάρωσης

Από το περιοδικό Holistic Life
Όταν ήμασταν μωρά είχαμε ελάχιστη επιδεξιότητα και μικρό έλεγχο πάνω στο νευρικό και μυϊκό μας σύστημα. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε ούτε τα έντερα, ούτε τα πόδια, ούτε τα χέρια μας. Σταδιακά, με την εμπειρία, την πρακτική και την προσπάθεια, μάθαμε να ελέγχουμε τους διάφορους μύες του σώματος μας. Από την άλλη μεριά όμως, όταν ήμασταν παιδιά δεν είχαμε καμιά δυσκολία να χαλαρώσουμε αμέσως τους μύες μας.

απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με βότανα

Τόσο η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Ανακαλύψτε λοιπόν πως απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού και…αναπνεύστε ελεύθερα!