Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά!!

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ…
Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο, που μπαίνει στο σώμα μας. Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Η καρδιοτοξικότητα του σίτου

Στο παρακάτω άρθρο του ιδρυτή του ιστότοπου 
http://www.greenmedinfo.com/  Sayer Ji
αναλύεται η σχέση του σιταριού και των λεκτινών με τον σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας, στηριζόμενος στις απόψεις του Loren Cordain, εμπνευστή της Paleo-Diet.

Αρκετοί θα εκπλαγούν με τη συγκεκριμένη σύνδεση αλλά η σύνδεση είναι τόσο παλιά όσο και η Ελληνική ιστορία.
Η λέξη αθήρωμα (atheroma) εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1706 για να περιγράψει τον εγκεκυστωμένο όγκο που παρατηρούσαν στις αρτηρίες και προέρχεται από την ελληνικότατη λέξη αθήρη ή αθήρα ή αθάρη και σημαίνει πολτός , ζωμός πηχτός από χοντροαλεσμένο σιτάρι (κοινώς μπουλουγούρι ή μπλουγούρι)- Λεξ. Δημητράκου σελ.102.

Λάχανο: Ένας διατροφικός και όχι μόνον, θησαυρός!!

Λάχανο (Brassica oleracea) Μπράσικα ή λαχανευτική οίκ. Σταυρανθών (Cruciferae).
Είναι από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά και συνηθίζεται να το έχουμε σχεδόν καθημερινά στο χειμωνιάτικο τραπέζι μας. Κι αυτό γιατί αποτελεί σίγουρη και πολύ αποδοτική επένδυση για πιο υγιεινή διατροφή. Άλλωστε, από τα αρχαία χρόνια το λάχανο θεωρούνταν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Εκείνος που ανακάλυψε πρώτος τις θεραπευτικές ιδιότητές του ήταν ο Ρωμαίος ρήτορας Κάτο ο πρεσβύτερος, ο οποίος πρότεινε για τη θεραπεία πληγών του μαστού των γυναικών την επάλειψη με τριμμένα φύλλα λάχανου. Είτε ωμό είτε βρασμένο, αποτελεί βασικό υλικό για γευστικές σαλάτες, ενώ είναι η βάση για τους μοναδικούς πατροπαράδοτους λαχανοντολμάδες. Επίσης, γίνεται σούπα αλλά και τουρσί.

Ασκηση το φθινόπωρο: πεζοπορία, ποδήλατο, αναρρίχηση....

Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι που μπορούμε να ενσωματώσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και η βασική αρχή για να το πετύχουμε είναι να κάνουμε τη γυμναστική διασκέδαση. Το click@Life σας δίνει μερικές μόνο ιδέες για να κάνετε αυτό το φθινόπωρο μία νέα αρχή.

30+1 περίεργες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα

Λένε, ότι ένας κοινός άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητο. Τι άλλο δε γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα;

Διατροφή και προσωπικότητα: πώς αλληλοεπηρεάζονται

Είτε είστε τολμηροί, είτε παθητικοί και ήπιων τόνων, είτε αυθόρμητοι και με πάθος, η προσωπικότητά σας επηρεάζει ό,τι επιλέγετε να φάτε.
Η λαχτάρα για πατατάκια, θαλασσινά ή σοκολάτα, θα μπορούσε να έχει περισσότερη σχέση με την προσωπικότητά σας, πάρα με τη γεύση σας, αναφέρουν πολλές μελέτες (σύμφωνα με το MSN healthy living). Ακριβώς όπως επηρεάζει η προσωπικότητά σας το αγαπημένο σας χρώμα, τραγούδι ή ταινία, οι ειδικοί λένε πως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου, ασκούν σημαντική επιρροή στο φαγητό που θα επιλέξετε στο πιάτο σας.

Πιπεριές: καυτερές ή γλυκές και πολύχρωμες με σημαντικά διατροφικά οφέλη

Οι πιπεριές -καυτερές ή όχι- μπορούν να νοστιμίσουν μια απλή ομελέτα ή σαλάτα, αλλά και να χρησιμοποιηθούν στα γεμιστά, σε σάλτσες και σε πολλά ακόμη πιάτα. Μπορείτε να τις φάτε ψητές στη σχάρα, σε μαγειρευτά στην κατσαρόλα ή στο φούρνο και να αποξηράνετε για να τις χρησιμοποιήσετε ως μπαχαρικό.
Περιέχουν βιταμίνες και συστατικά που έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους, την μείωση του πόνου και άλλα οφέλη για την υγεία.

Η διατροφική υπερ... αξία του λιναρόσπορου

Το λινάρι είναι φυτό, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, κυρίως για τις κλωστικές του ίνες που χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ακόμα για την ύφανση του λινού υφάσματος. Και τότε όμως, δεν ήταν αυτή η μοναδική προσφορά του φυτού αυτού στον άνθρωπο.

Διατροφικά και θρεπτικά ενισχυμένα... ντουέτα

Ο συνδυασμός τροφών είναι κάτι που κάνουμε όλοι αν και οι διαιτολόγοι μας τονίζουν πως κάποιοι συνδυασμοί, όπως υδατάνθρακες με πρωτεΐνες, δεν είναι καλό να γίνονται και αν το έχετε δοκιμάσει και έχετε καταλήξει με φουσκωμένο στομάχι, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχουν δίκιο.

Τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι από τις πιο υγιεινές, διατροφικές επιλογές που έχουμε και αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική των επεξεργασμένων τροφών με ζάχαρη, αλλά και έναν πολύ καλό τρόπο για να λάβουμε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο, αλλά και σημαντικά φλαβονοειδή και καροτενοειδή συστατικά.