Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γίνεται να μετατραπεί το λίπος σε μυική μάζα ή το αντίθετο;

Αρκετοί βρίσκουν τη δικαιολογία να μην γυμνάζονται διότι όπως λένε, όταν θα σταματήσουν τη γυμναστική οι μύες τους θα μετατραπούν σε λίπος με αποτέλεσμα να κάνουν το σώμα τους χειρότερο απ’ ότι ήταν πριν αρχίσουν τη γυμναστική.

Αυτό είναι γενετικά αδύνατο να γίνει, αφού οι μύες και το λίπος είναι δύο τελείως διαφορετικοί ιστοί και κυτταρικές ομάδες.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει στο μισό τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου!

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, περιλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής, είναι ικανός να μειώσει κατά τον ήμισυ τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ειδικά στις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία πυο δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την Δρ Σουζάνα Λάρσον, εστίασαν σε πέντε βασικούς παράγοντες υγιεινής διαβίωσης: υγιεινή διατροφή (πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι λιπαρά κ.λπ.), μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (έως εννέα ποτά την εβδομάδα), σωματική άσκηση (περπάτημα ή ποδήλατο τουλάχιστον επί 40 λεπτά την ημέρα), φυσιολογικό βάρος σώματος (Δείκτης Μάζας Σώματος κάτω του 25) και αποχή από το κάπνσιμα.