Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα οφέλη της βρώμης για την υγεία

Προσθέτοντας βρώμη στη διατροφή σας, σας παρέχει ένα ευρύ φάσμα σημαντικών οφελών για την υγεία. Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει επίσης νέες συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της βρώμης, ορισμένα από τα οποία είναι εκπληκτικά.

Μυστικά για να ελέγξετε την όρεξη σας

Η απώλεια βάρους και διατήρηση της περιλαμβάνει τη στενή παρακολούθηση όχι μόνο στο τι τρώτε, αλλά και γιατί τρώτε. Οι ειδικοί στην απώλεια βάρους – συμπεριλαμβανομένων των εγγεγραμμένων διαιτολόγων και ψυχολόγων – μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς μπορείτε να κρατήσετε την πείνα σας υπό έλεγχο και να παραμείνετε σε καλό δρόμο όσον αφορά την υγεία σας και τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης.

Ορθοσωμική γυμναστική

Written by  Πέτσου Κατερίνα Καθηγήτρια φυσικής αγωγής και προπονήτρια aqua aerobic – aqua pilates Έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια στάση σώματος; Η σπονδυλική στήλη είναι ο κορμός του σώματος μας. Αποτελείται από μια σειρά 33-34 μικρών κυλινδρικών οστών, των σπονδύλων.

Γυμναστική στο σπίτι

Written by  Πέτσου Κατερίνα Καθηγήτρια φυσικής αγωγής και προπονήτρια aqua aerobic – aqua pilates
Κάτι ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος, κάτι η έλλειψη οικονομικών πόρων, αναγκάστηκες να κόψεις το γυμναστήριο; μπορείς να γυμναστείς και στο σπίτι σου, με τρόπους που ούτε καν τους φαντάζεσαι.

Γιατί οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να είναι υπέρβαρα;

Written by  Ευγενία Μιχαήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
«Δεν ξέρω τι να κάνω με το παιδί μου που δεν τρώει καθόλου λαχανικά», «Στεναχωριέμαι, που οι συνομήλικοί του, τον κοροϊδεύουν για το υπερβάλλον βάρος του»,

7 υπερ-τροφές για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Το κάψιμο του σωματικού λίπους μπορεί να επιτευχθεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως η άρση βαρών ή καρδιαγγειακές ασκήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δίαιτα περιστρέφεται γύρω από μείωση των θερμίδων και την εξάλειψη των τροφίμων από το διατολόγιό τους.

Ανανάς. Κάνει κανένα καλό εκτός από το να είναι πεντανόστιμος;

Ανανάς, ένα γευστικό, ζουμερό τροπικό φρούτο που ανήκει στην οικογένεια των Βρομελιοειδών. Αυτό το πεντανόστιμο φρούτο είναι γεμάτο Βιταμίνη C και βρομελίνη τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στον μηχανισμό ίασης του σώματος (φλεγμονές),
Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο βασικά θρεπτικά συστατικά, και είναι απαραίτητη σε πολυάριθμες λειτουργίες του σώματος. Αποτελείται από τη σύνδεση 20 αμινοξέων.
Η επιστήμη, έχει πλέον τεκμηριώσει επαρκώς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική πρόσληψη και αποθήκευση λίπους.
Η βουλιμία είναι μία διαταραχή πρόσληψης τροφής που συναντιέται σε άτομα λεπτά, κανονικά ή υπερβολικά παχιά.

Η ιστορία των βοτάνων.

Η χρήση των φυτών για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός και η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ.

Πως να χάσουμε τα κιλά με βότανα

Oρισμένα βότανα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Aυτό το επιτυγχάνουν χάρη στα ένζυμα και στις βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία «ενεργοποιούν» τόσο τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος (π.χ. τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη) όσο και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.

τα τρόφιμα μπορούν να σώσουν τη ζωή μας

σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι

και 2,7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο με επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Η Διατροφική Αξία του Γκότζι Μπέρρυ

Το Γκότζι Μπέρρυ αποτελεί ένα φυτό, η καλλιέργεια του οποίου αρχίζει δειλά δειλά να αναπτύσσεται και στη χώρα μας .

Φυσιολογικό ποσοστό λίπους ανά φύλο και ηλικία

Πριν μιλήσουμε για το φυσιολογικό ποσοστό λίπους, καλό είναι να γνωρίζετε και κάποιες παραμέτρους που το καθορίζουν:

Διατροφή και άσκηση: πως θα μεγιστοποιήσετε την απόδοσή σας

Διατροφή και άσκηση πάνε μαζί. Γνωρίζοντας πότε και τι πρέπει να τρώμε κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να μας βοηθήσει στην επίτευξη ενός καλύτερου αποτελέσματος είτε πρόκειται για μια απλή προπόνηση ή ένα αθλητικό αγώνα.

Φροντίστε τον 'Υπνο σας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποτελεί την αιτία για την οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου. Εξαιτίας της  έλλειψης χρόνου και της έλλειψης χαλάρωσης, συχνά, οι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν τον ύπνο που απαιτείται για την αναζωογόνησή τους.

Τα Οφέλη απο τη Διακοπή του Καπνίσματος

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ζήτημα του περιορισμού του καπνίσματος αποτελεί ζωτικό αίτημα για τη Δημόσια Υγεία. Στις νεαρές ηλικίες, κύριο μέλημα  αποτελεί η πρόληψη της έναρξης του καπνίσματος.

Φυσική δραστηριότητα στο σακχαρώδη διαβήτη


Γράφει ο Εμμανουήλ Σμπώκος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, MSc in Sport Physiology και ο Αντώνης Καφάτος, Παιδίατρος, Ομ. Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ιατρικό πρόβλημα δημόσια υγείας με πολλές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στο γενικό πληθυσμό.

Χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή: Ταιριάζει με την άσκηση;

Αν και είναι δημοφιλείς οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτού του τύπου η δίαιτα μπορεί να μην υποστηρίζει την επιθυμία του ασκούμενου για άσκηση.