Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα η θρόμβωση: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Την πρώτη αιτία θνητότητας στην Ελλάδα αποτελεί η θρόμβωση, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμη και τους θανάτους που οφείλονται σε νεοπλασίες.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, η θρόμβωση ευθύνεται για το 42-44% των θανάτων που σημειώνονται στη χώρα μας.
Τι είναι η θρόμβωση
Πρόκειται για το σχηματισμό θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.
Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο τραυματίζεται, το σώμα χρησιμοποιεί αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα) και ινώδες για να σχηματίσει ένα θρόμβο αίματος και να αποφευχθεί η απώλεια αίματος.

Τα «γιατρικά» που κρύβει η κουζίνα σας!

Πονοκέφαλος, στρες, φούσκωμα: η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας…

1. Μπανάνα κατά του στρες

Όταν νιώθετε το άγχος να σας παίρνει από κάτω, μια μέτρια μπανάνα
μπορεί να βοηθήσει καθώς βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και
παράλληλα προσφέρει το 30% της ημερίσιας ποσότητας Βιταμίνης Β6, η οποία
συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης (γνωστής και ως ορμόνη της
ευτυχίας).

To fast food «πληγώνει» το DNA

Άλλος ένας λόγος για να μην παραγγείλετε απόψε το βράδυ πίτσα, μπέργκερ και σουβλάκια.

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πια ότι η τακτική κατανάλωση «πρόχειρου» φαγητού, όπως οι πίτσες, τα μπέργκερς και τα παγωτά, επιβαρύνουν το σώμα μας με πολλές θερμίδες, λιπαρά, ζάχαρη και χημικά πρόσθετα.

Νέα έρευνα, μάλιστα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η λάθος διατροφή στην υγεία μας, υποστηρίζοντας ότι οι «κακές» διατροφικές συνήθειες μπορούν να περάσουν ακόμα και στην επόμενη γενιά. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συχνή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας «πρόχειρου» φαγητού μπορεί να αφήσει σημάδια στο DNA του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, φλεγμονής, λοιμώξεων και αλλεργικών αντιδράσεων.

Το τζίντζερ είναι εξίσου αποτελεσματικό με φάρμακα κατά της ημικρανίας

Άρθρο της διατροφολόγου Kathrin Foster
Το τζίντζερ αποτελεί μια φυσική θεραπεία που είναι γνωστό ότι βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του κεφαλιού, μειώνει τη φλεγμονή και ενεργοποιεί φυσικές οπιούχες ουσίες που υπάρχουν στον εγκέφαλο και οι οποίες συμβάλλουν στην ελάττωση των πονοκεφάλων. Οι περισσότεροι άνθρωποι με σοβαρές ημικρανίες καταφεύγουν στα φάρμακα, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι το τζίντζερ είναι μια φυσική εναλλακτική λύση για την ημικρανία.