Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Νέες ελπίδες στη μάχη κατά της λευχαιμίας

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα πολύτιμα ανοσοκύτταρα, τα οποία βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε νέες θεραπείες αυτού του τύπου καρκίνου.Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία, η οποία μπορεί να συμβάλει σημαντικά ώστε να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (chronic lymphocytic leukaemia – CLL).

Τα γιατροσόφια του κόσμου

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας πρότεινε να πιείτε ζεστή μπίρα για να απαλλαγείτε από τον βήχα, να χρησιμοποιήσετε ένα παγάκι για να «κοπεί μαχαίρι» ο επίμονος λόξιγκας ή να περπατάτε ξυπόλυτοι για να αποκτήσετε όμορφα πόδια;
Μπορεί να μοιάζουν εντελώς παράδοξα, ωστόσο για κάποιους λαούς αποτελούν πολύτιμα πρακτικά γιατροσόφια, που ανέπτυξε η παραδοσιακή ιατρική σε όλο τον κόσμο. Για το αν είναι όντως αποτελεσματικά ή αν μπορούν τουλάχιστον να ερμηνευθούν με βάση τις σημερινές γνώσεις, εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα και να τι ανακαλύψαμε. 

Τα 12 σημαντικότερα Οφέλη της Αλόης (Aloe Vera)

Η αλόη είναι πραγματικά ένα απίστευτο φυτό. Είναι χυμώδεις και ανήκει στην οικογένειας των κρίνων (Liliaceae), η ίδια οικογένεια με το σκόρδο και τα κρεμμύδια. 

Τα διάφορα μέρη του φυτού, χρησιμοποιούνται για διαφορετικά αποτελέσματα στο σώμα, μια και η αλόη έχει τόσο εσωτερικές, όσο και εξωτερικές εφαρμογές. 

Μπορείτε να προσθέσετε το εσωτερικό ζελέ του φυτού σε φρουτοχυμούς και σε smoothies για να κερδίσετε μερικά από τα οφέλη αυτού του απίστευτου φυτού. 

Διαβάστε το τελευταίο τμήμα σχετικά με την υπερβολική χρήση, καθώς και συστάσεις για τη δόσολογία. 

αντιγήρανση και μακροβιότητα σε ένα ποτήρι

Της Ματίνας Χρονοπούλου
Από την παιδική ηλικία και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας οι τροφές συμβάλλουν σημαντικά στην επιβίωση, την υγεία, τον ρυθμό γήρανσης και τη μακροβιότητά μας. Οι τροφές είναι ουσιαστικά ένα σύνολο χημικών ενώσεων μεγάλης πολυπλοκότητας που εισέρχονται στα κύτταρά μας, μεταβάλλοντας τη σύστασή τους και καθορίζοντας την ενεργητικότητά τους.
Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα, αλλά οι περισσότεροι το αμελούμε. Είτε το κάνουμε συνειδητά είτε όχι, υπονομεύουμε την ποιότητα του φαγητού μας καταναλώνοντας λάθος τροφές ή παραλείποντας εντελώς κάποια γεύματα.

Καπνίζεις πριν από τον ύπνο; Δες τι μπορεί να σου συμβεί!!!

Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο. Τον ήρεμο ύπνο…