Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Όσο εκπληκτική ήταν η αποφασιστική επιλογή του Timothy Bradley, για την  αυστηρή χορτοφαγική του δίαιτα (που στερείται κάθε ζωική πρωτεΐνη όπως χοιρινό κρέας, βόειο κρέας,κρέας πουλερικών και γαλακτοκομικών προϊόντων)  που κέρδισε και τον πρωταθλητή του μποξ από τις Φιλιππίνες Manny Pacquiao κατά την διάρκεια της προπόνησης, δεν είναι κάτι νέο στον αθλητικό κόσμο.
Ο εννέα φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και αυστηρά χορτοφάγος Carl Lewis, ο οποίος ψηφίστηκε «Αθλητής του Αιώνα» από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και ονομάστηκε «Ολυμπιονίκης  του Αιώνα» από  το αμερικάνικο περιοδικό των σπορ Sports  Illustrated, αναφέρθηκε στο βιβλίο του σεφ Jannequin Bennett “Very Vegetarian”  ότι το καλύτερο του έτος όσον αφορά τους αγώνες στίβου ήταν το πρώτο έτος που είχε ξεκινήσει μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή. «Επιπλέον, συνεχίζοντας την αυστηρά χορτοφαγική διατροφή, το βάρος μου είναι  υπό έλεγχο, και μου αρέσει ότι  αυτό  φαίνεται», είπε στην εισαγωγή του βιβλίου.

Τι συμβαίνει όταν μελανιάζετε ξαφνικά χωρίς προφανή αιτία

Το ανεξήγητο μελάνιασμα στα πόδια προκαλεί συναγερμό και οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν το «γιατί» και αν ένα σοβαρό πρόβλημα είναι υπεύθυνο για αυτό το φαινόμενο.

Οι μώλωπες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και τη θέση τους μπορεί να είναι μια ένδειξη για την υποκείμενη αιτία. Πολλοί μικρότερης σημασίας παράγοντες μπορεί να οδηγήσει σε μώλωπες, αλλά να γνωρίζουν πότε μια σοβαρή αιτία είναι παρούσα μπορεί να είναι σωτήρια. Το άρθρο αυτό διερευνά κοινές αιτίες και παρέχει μια συνοπτική βάση των πληροφοριών σχετικά με ανεξήγητες μελανιές στα πόδια.

η αισιοδοξία δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η αισιόδοξη αντιμετώπιση της ζωής μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όσων υποδηλώνουν πως έχουμε πολλά να κερδίσουμε αν βλέπουμε το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο.
Πρακτικά, το νέο εύρημα σημαίνει πως «ο ίδιος άνθρωπος έχει διαφορετική ανοσοποιητική λειτουργία όταν αισθάνεται περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξος», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σούζαν Σέγκερστρομ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ.