Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το ρόφημα αμυγδάλου και τα θρεπτικά του συστατικά

Tρόποι για να εντάξετε το ρόφημα αμυγδάλου στη διατροφή σας .Το ρόφημα αμυγδάλου, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένα κρεμώδες ρόφημα με υπέροχη μοναδική γεύση, το οποίο καταναλώνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και κάποιο γλυκαντικό. 
Ωστόσο, φαίνεται να είναι γνωστό σε όσους αποφεύγουν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω αλλεργίας στην καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδας) ή εξαιτίας δυσανεξίας στη λακτόζη (υδατάνθρακας γάλακτος αγελάδας).Χρησιμοποιείται επίσης από τους αυστηρά χορτοφάγους, ως υποκατάστατο των γαλακτοκομικών προϊόντων καθότι είναι μια φυτική τροφή.

Καρκίνος σε κουτί: Η συγκλονιστική αλήθεια για τα πατατάκια Pringles!

Για να κατανοήσουμε τη φύση των Pringles και άλλες μάρκες που στοιβάζονται, ξεχάστε την έννοια ότι προέρχονται από πραγματικές πατάτες. Με κανένα αναγνωρίσιμο τρόπο.
Η Εταιρεία Pringles (σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των «τροφίμων πολυτελείας», όπως τα τσίπς στο Ηνωμένο Βασίλειο), υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πατάτας στά τσίπς τους είναι τόσο χαμηλή ώστε να μην είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.

5 ασθένειες τις οποίες προλαμβάνει ο ύπνος

Λένε πως ο ύπνος είναι το καλύτερο γιατρικό για όλες τις ασθένειες αλλά κατά πόσο ισχύει αυτή η θεωρία; Οι έρευνες επιστημόνων από όλο τον κόσμο συναινούν στις πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες του ύπνου.
Καρδιαγγειακές ασθένειες
Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Sleep», οι ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου West Virginia, συνέλεξαν στοιχεία από 30.397 άτομα με πραγματικά θαυμαστά αποτελέσματα. Έτσι, ανακάλυψαν πως αυτοί που κοιμόντουσαν λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες κάτω των 60 με ύπνο 5 ωρών ή και λιγότερο αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακή νόσο.

Πως η Διατροφή και το Άγχος Επηρεάζουν το Έλκος?

Πριν ανακαλυφθεί το ελικοβακτηριο πυλωρού και γίνει συσχετισμός με τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα έλκη πιστευόταν ότι ήταν αποτέλεσμα ορισμένων παραγόντων του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή και το άγχος.
Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις ότι τα άτομα που έχουν πολύ άγχος ή τρώνε βιαστικά, ακανόνιστα γεύματα ή πικάντικες τροφές έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έλκος. Και τώρα που αυτοί οι παράγοντες έχουν αποκλειστεί ως αίτια, δε λαμβάνονται υπόψη στη θεραπεία.

Κρεμμύδι: Ο γιατρός της φύσης!

Απλά ένα λαχανικό που κάνει το φαγητό μας πιο νόστιμο ή ένας γιατρός της φύσης που μπορεί να βοηθήσει στην υγεία μας; Ψάξαμε και βρήκαμε 10 συν 1 λόγους που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε το κλάμα που μας προκαλεί όταν το καθαρίζουμε και να βάλουμε το κρεμμύδι στη διατροφή και τη ζωή μας!
Τι προσφέρει το κρεμμύδι στον οργανισμό μας;