Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μήπως σας λείπει μαγνήσιο; Δείτε τα 16 συμπτώματα της έλλειψης του

Δεδομένου ότι το μαγνήσιο εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες, το ίδιο ποικίλα είναι και τα συμπτώματά του, όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Ως αντιφλεγμονώδες προσφέρει προστασία από ασθένειες όπως είναι η αρθρίτιδα, το Alzheimer, η υπέρταση, ο διαβήτης, τα αναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα, κάτι που κάνει τη σημασία της παρουσίας του ακόμα μεγαλύτερη.

Σημάδια λοιπόν, που «δείχνουν» την έλλειψη στο εν λόγω στοιχείο είναι τα εξής:

Σύνδρομο ανήσυχων κάτω άκρων

Πρόκειται για ένα αρκετά συχνό σύνδρομο, ιδιαίτερα ενοχλητικό, που εκδηλώνεται σαν έντονη ενόχληση, χωρίς πόνο, στα κάτω άκρα, η οποία δεν παρέρχεται παρά μόνο εάν ο ασθενής κινήσει τα πόδια του.
Εμφανίζεται συχνότερα όταν το άτομο είναι σε ακινησία ή κατά τη διάρκεια που πάει να κοιμηθεί και προκαλεί αϋπνία και έντονο stress.
Παρά τα χαρακτηριστικά του συπτώματα, τις περισσότερες φορές δεν αξιολογείται σοβαρά από ασθενείς και γιατρούς, παρόλο που στην εξέλιξή του μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβληματα, σωματικά και ψυχολογικά.
Η συχνότητά του κυμαίνεται από 5-15% στον γενικό πληθυσμό και αφορά περισσότερο γυναίκες σε αναλογία 2:1 με τους άνδρες. Μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και σε παιδιά, αλλά η συνηθισμένη ηλικία προσβολής είναι μεταξύ 30 και 50 ετών.