Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Ρίξτε» τα τριγλυκερίδια σε 9 βήματα

Ανεβάσατε τριγλυκερίδια και έχετε αρχίσει να ανησυχείτε; Πράγματι, μεγάλο… σκορ σ’αυτούς τους δείκτες αυξάνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου.
Όμως υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και – το κυριότερο – είναι «στο χέρι σας».
Εάν ξεχάσετε μερικές κακές συνήθειες και τις αντικαταστήσετε με καλύτερες, μπορείτε να επαναφέρετε τα τριγλυκερίδιά σας σε χαμηλά επίπεδα και να βοηθήσετε την καρδιά σας να παραμείνει υγιής.

είναι η διατροφή χωρίς γλουτένη υγιεινή;

Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από διατροφολόγους του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, ο όρος «χωρίς γλουτένη» μπορεί να οδηγήσει ορισμένους καταναλωτές στο συμπέρασμα ότι ακολουθούν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Η συγγραφέας της μελέτης Karla Shelnutt, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις επιστήμες οικογένειας και νεότητας, αναφέρει ότι η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις γυναίκες που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αλλά ίσως να μην αποτελεί και την καλύτερη επιλογή αν δεν πάσχουν από κοιλιοκάκη, η οποία επηρεάζει μόνο το 1% του πληθυσμού.

Απομυθοποιώντας τους μύθους για τον βιγκανισμό

Πόνος στις αρθρώσεις; Είναι οστεοαρθρίτιδα;

Με τη βοήθεια του Ελληνικού Ιδρύματος Ρευματολογικών Ερευνών
Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας και πρόκειται για φθορά των αρθρικών επιφανειών. Είναι χρόνια πάθηση και η συχνότητά της αυξάνει με την ηλικία. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και σε μικρότερης ηλικίας ανθρώπους, περίπου 40-45 ετών, και πιο συχνά στις γυναίκες.
Είναι ίσως η ποιο «αρχαία» νόσος, αφού εξέταση προϊστορικών σκελετών από μούμιες Αιγυπτιακές, έδειξε ότι έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα. Σήμερα περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και περίπου 1,000,000 εκ. Έλληνες πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.