Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

6 προβλήματα υγείας που μαρτυρούν οι συνεχείς λιγούρες!!!

Αν και όλοι νιώθουν που και που λαχτάρα για κάτι νόστιμο και παχυντικό, είναι εντελώς διαφορετικό να συμβαίνει αυτό σποραδικά και άλλο να συμβαίνει επίμονα, σε καθημερινή βάση.
Η δρ Νικόλα Λόου, καθηγήτρια Επιστήμης της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, εξήγησε προσφάτως στην εφημερίδα «Daily Mail» τι μπορεί να σημαίνει η ακατάσχετη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα.

Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και βοηθάνε στη συγκέντρωση

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού, βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει την προσοχή και τείνει να αυξήσει... την αποδοτικότητά σας.

Τα τελευταία χρόνια, μια πληθώρα ερευνών υποστηρίζει επίσης, ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενδυναμώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας και δρα προστατευτικά σε εμφράγματα εγκεφαλικά επεισόδια και κατά της άνοιας. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν: τα ψάρια (κυρίως η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί κ.α.), ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, η αντράκλα (γλιστρίδα) κ.α.