Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ψωρίαση, αλοιφή και συμβουλές



Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης, χρόνια, κληρονομική, μη μεταδοτική νόσος του δέρματος που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και συχνά επηρρεάζει και τις αρθρώσεις.
Επηρρεάζει περίπου το 2%-3% του πληθυσμού, χωρίς διάκριση σε άντρες και γυναίκες. Υπάρχουν διάφορες μορφές ψωρίασης και συνήθως διακρίνονται βάσει του σημείου εμφάνισής τους και της μορφολογίας των βλαβών. Η κλινική εικόνα της νόσου είναι υπερυψωμένες, ερυθηματώδεις πλάκες δερματικού ιστού, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόχρωμα λέπια, που προκαλούν έντονο κνησμό που με τη σειρά του οδηγεί σε εκδήλωση πληγών και πόνο.

H καθιστική ζωή απορυθμίζει τον εγκέφαλο

Προηγούμενες  έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική μπορεί να επηρεάσει τη δομή του εγκεφάλου προκαλώντας τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Τώρα μα νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal Of Comparative Neurology, διαπίστωσε ότι η σωματική αδράνεια έχει δυσμενή επίδραση στον εγκέφαλο επηρεάζοντας σημαντικά το σχήμα ορισμένων νευρώνων.Η νέα μελέτη έγινε σε αρουραίους αλλά πιστεύεται ότι ισχύει και στους ανθρώπους. Η καθιστική ζωή αλλάζει ορισμένες δομές του εγκεφάλου με τρόπο που επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς. Το εύρημα αυτό μπορεί, εν μέρει, να εξηγεί γιατί η έλλειψη άσκησης βλάπτει την υγεία.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μήλου!

Διαθέτει το χρώμα του πάθους και θεωρείται το πιο «αμαρτωλό» φρούτο, καθώς αποτέλεσε την αιτία για το διωγμό των πρωτόπλαστων από τον παράδεισο. Στην ελληνική μυθολογία, τα μήλα είχαν τη γεύση μελιού και θεωρούνταν ότι θεράπευαν όλες τις ασθένειες, ενώ στην αμερικάνικη παραδοσιακή ιατρική, το μήλο χαρακτηρίζεται ως ο ‘βασιλιάς των φρούτων’. Αποτελεί πράγματι ένα εξαιρετικό φρούτο με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες. Παραλλάσσοντας τη λαϊκή ρήση: