Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Το πεπόνι στη διατροφή μας

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε έναν αριθμό συστατικών, όπως η αδενοσίνη, που είναι γνωστό ότι μειώνουν την πίεση του αίματος και την χοληστερίνη και προφυλάσσουν από εγκεφαλικά επεισόδια.
Επίσης, το πεπόνι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C και, β-καροτένιο, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα και άλλα ακόμα προβλήματα που συνδέονται με την μεγάλη ηλικία, όπως ο καταρράκτης.