Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο κουρκουμάς εξίσου αποτελεσματικός με το prozac στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Ο κουρκουμάς εξίσου αποτελεσματικός με το prozac στην καταπολέμηση της κατάθλιψηςΜια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research» έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η κύρια πολυφαινόλη της κουρκούμης, είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η φλουοξετίνη (Prozac) στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά αυτό γίνεται με ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις, αύξηση του σωματικού βάρους και αλλαγές στην πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καταπληξία και θάνατο. Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές παρενέργειες που προκαλεί το Prozac.

Το μορφογενετικό πεδίο: Πως η σκέψη και η διατροφή επηρεάζει την υγεία μας

Άρθρο της Christina Sarich

Πέρα από τον γονιδιακό ντετερμινισμό: το μορφογενετικό πεδίο

Εδώ και καιρό γίνεται πολύς λόγος για τα γονίδιά μας, τα οποία θεωρούνται είτε ότι μπορούν να μας «καταδικάσουν» σε θάνατο ή να μας χαρίσουν εξυπνάδα και εξαιρετική υγεία ή ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου, νευρολογικών ασθενειών και διαφόρων άλλων γενετικών ανωμαλιών. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε κάτι άλλο που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα μας; Τι θα συνέβαινε αν τα γονίδιά μας αποτελούσαν απλώς δομικά στοιχεία και κάτι άλλο ήταν υπεύθυνο για το αν μπορούμε πχ να ρίχνουμε μια μπάλα του μπάσκετ από τη γραμμή ελεύθερης βολής χωρίς να βάζουμε καλάθι ή να πεθάνουμε στην ηλικία των 46 ετών όπως κι άλλα μέλη της οικογένειας μας λόγω γενετικής προδιάθεσης για καρδιακή ανακοπή;