Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Καθιστική Ζωή = Πρόωρος Θάνατος. Συμβουλές για μείωση των επιπτώσεων

Η καθημερινή άσκηση στο γυμναστήριο ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, αν ένας άνθρωπος περνάει την υπόλοιπη ημέρα του στον καναπέ ή στην καρέκλα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος του καθισιού συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Μπιφτέκια από ρύζι και λαχανικά

Ποιος είπε πως οι φυτοφάγοι δεν τρώνε μπιφτέκια;
Οι απολαύσεις είναι για  όλους! Απλώς κάποιοι διαλέγουν τον υγιεινό τρόπο!

Φυτά: τα φυσικά φίλτρα αέρος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, έχει ωθήσει πολλούς από εμάς να περνάμε πολλές ώρες εντός κλειστών χώρων.
Είτε πρόκειται για το σπίτι, είτε για την εργασία μας το να έχουμε καλή ποιότητα αέρος μέσα σε κλειστούς χώρους είναι πολύ σημαντικό.
Η λίστα των φυτών που φιλτράρουν τον αέρα, δημιουργήθηκε από την ΝΑΣΑ κατόπιν μελέτης για το πως μπορεί να υπάρχει καθαρός αέρας στους διαστημικούς σταθμούς. Όλα τα φυτά μπορούν να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και να παράγουν οξυγόνο, τα φυτά όμως που ακολουθούν μπορούν να εξαλείψουν σημαντικά ποσοστά από: βενζόλιο*, μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη* και από το TCE*.

Το μαύρο ψωμί δεν παχαίνει όσο το λευκό…;

Ένας ακόμη διατροφικός μύθος που ακούμε καθημερινά είναι ότι το μαύρο ψωμί παχαίνει λιγότερο από το λευκό και είναι ιδανικό για δίαιτα!
Αρχικά καλό είναι να διευκρινίσουμε ότι λέγοντας μαύρο ψωμί εννοούμε το ψωμί ολικής αλέσεως το οποίο παρασκευάζεται από αναποφλοίωτο σιτάρι, που σημαίνει ότι δεν έχει αφαιρεθεί το πίτουρο, δηλαδή ο εξωτερικός φλοιός του δημητριακού.  Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι το λευκό και το μαύρο ψωμί έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες! Μία φέτα 30 γραμμαρίων από κάθε είδος μας δίνει περίπου 80 θερμίδες.

Καρκίνος τέλος – Ο Dr. Hammer μιλάει για όλα!

Ο Δρ.Χάμερ μιλάει έξω απο τα δόντια για τη φυλάκιση του και το “λόμπι” της ιατρικής και των φαρμακοβιομηχανιών.
Ο Δρ.Χάμερ βγήκε απο τη φυλακή και μιλάει για όλα.
γράφει η Αριάδνη Γερούκη
Εδώ και χιλιετηρίδες, η ανθρωπότητα έχει, λίγο ως πολύ συνειδητά, την εμπειρία οτι στην πραγματικότητα, όλες οι ασθένειες έχουν μια ψυχική καταγωγή. Αυτό είναι κάτι που έχει εδραιωθεί μέσα στη παγκόσμια παρακαταθήκη γνώσης. Μόνον η «μοντέρνα ιατρική» συνεχίζει να θεωρεί την ζωντανή ύπαρξή μας ως ένα σάκο γεμάτο χημικούς τύπους.

Μακροζωία – Υγεία: Μερικοί διδάξαντες

Ας δούμε ένα κλασσικό παράδειγμα ανθρώπου που άλλαξε δρόμο και αντί για το σουβλατζίδικο της γειτονιάς επέλεξε το βοτανάδικο της περιοχής, και τι αποκόμισε τελικά! Αν και για να φτάσετε τα 150, που είναι και το θέμα μας, δεν χρειάζεται να ξεγράψετε το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Αλλά με μέτρο, βρε παιδάκι μου. Αυτό το πράγμα που μπουκωνόμαστε λες και το γουρούνι θα ζωντανέψει και θα το σκάσει μέσα από το σουβλάκι, είναι αδιανόητο!

7 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά

Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους. Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.

Ξερά δαμάσκηνα : ένα νόστιμο, γλυκό, «φορητό» σνακ για την δίαιτα

Χωρίς καθόλου λιπαρά, αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά και άφθονο σίδηρο, τα ξερά δαμάσκηνα είναι ένα νόστιμο, «φορητό» σνακ .
Από την αρχαιότητα ακόμα ήταν γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των δαμάσκηνων, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη από τότε ακόμα, τεχνικών αποξήρανσης.
Η Μέση Ανατολή υπήρξες λάτρης του φρούτου, της ξερής μορφής του καθώς και του χυμού του. Στις μέρες μας το γαλλικό ξερό δαμάσκηνο θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.

Νεοφοβία: Όταν το παιδί σας δε δοκιμάζει νέα τρόφιμα

Το παιδί σας αρνείται να δοκιμάσει νέες γεύσεις και κυρίως φρούτα και λαχανικά; Δεν είναι το μόνο! Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών εκδηλώνουν έντονηαπροθυμία και αποφυγή για δοκιμή νέωντροφίμων. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται τροφική νεοφοβία και εκδηλώνεται στην βρεφική ηλικία σε χαμηλά επίπεδα, κορυφώνεται σε ηλικίες 2-6 ετών και μειώνεται σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων.

Ψυχολογικά οφέλη της άσκησης

Η σωματική άσκηση αναφέρεται ως μορφή εκγύμνασης του σώματος και του πνεύματος, με την ύπαρξη παράλληλα και επίδρασης επί της ψυχολογικής κατάστασης του ασκούμενου. Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχολογική κατάσταση του ατόμου αποτελούν αντικείμενο έρευνας τα τελευταία χρόνια και προσδίδουν στη φυσική δραστηριότητα ένα εύρος θετικών ψυχικών επιδράσεων προς τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα οφέλη σχετίζονται με τη βελτίωση της ανθρώπινης διαβίωσης και την ποιότητα ζωής. Αναφέρονται πιο συγκεκριμένα στη(ν):

Bιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση

Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών που παρατηρούνται στον οργανισμό μας. Για να το επιτύχουν όμως αυτό – τις περισσότερες φορές – χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους….
η επιδιόρθωση των βλαβών του DNA απαιτεί την ενεργοποίηση πρωτεϊνών…… 
όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως…