Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η σημασία του καλού ύπνου...

Το άγχος της καθημερινότητας και οι δεκάδες υποχρεώσεις μας ακολουθούν ακόμα και στον... ύπνο; Φαίνεται πως ναι!  Όλο και περισσότεροι  άνθρωποι εμφανίζουν κόπωση και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρώσει ένα ολόκληρο 8ωρο ύπνου. Αυτό αποδεικνύει ότι το να κοιμάσαι είναι βεβαίως σημαντικό, αλλά το να κοιμάσαι καλά είναι σημαντικότερο.
Γιατί ο ύπνος μας αρκετές φορές έχει μεν διάρκεια, αλλά υπολείπεται σε ποιότητα; Ποια είναι τα μυστικά του καλού ύπνου; Φτάνει να «αδειάσουμε» το μυαλό μας από τις σκέψεις που το βομβαρδίζουν για να κοιμηθούμε καλά; Και πόσο εύκολο είναι άραγε αυτό;

39 Tρόποι για να ζήσεις, όχι απλά να υπάρχεις!!!


«H ορθή λειτουργία του ανθρώπου είναι να ζει, όχι απλά να υπάρχει»
Jack London


Πολύ συχνά βάζεις τη ζωή στον αυτόματο πιλότο, κάνοντας συνέχεια τα ίδια πράγματα και κάθε μέρα είναι σαν την προηγούμενη.

Το εμβόλιο Gardasil υπεύθυνο για πρόκληση σκλήρυνσης κατά πλάκας και την άμεση καταστολή ανοσοποιητικού συστήματος σε 15χρόνη...

Αρχειοθέτηση Κατηγορίας: Σύναψη έκθεσης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και τελικό πόρισμα για το εμβόλιο Gardasil μετά από χορήγηση σε 15χρόνη και πρόκληση σκλήρυνσης κατά πλάκας και την άμεση ανάσχεση/καταστολή του ανοσοποιητικού της συστήματος

Η άσκηση αποτρέπει την εμφάνιση διαβήτη σε παιδιά

Η συστηματική άσκηση έχει πολλά ψυχολογικά και σωματικά οφέλη για το παιδί, συμβάλλοντας επίσης και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, κ.ά.

Ως φυσική δραστηριότητα, ορίζεται οποιαδήποτε σωματική κίνηση παράγεται από τους μύες και για την οποία απαιτείται ενέργεια. Για τη φυσική αδράνεια έχει διαπιστωθεί να είναι ο τέταρτος σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα. 

Η άσκηση «ασπίδα» πρόληψης και αποκατάστασης για χρόνιες παθήσεις

Κύριες αιτίες νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας παγκοσμίως, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελούν οι χρόνιες παθήσεις, η αύξηση του ποσοστού εμφάνισης των οποίων, τα τελευταία χρόνια, προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία μιας χώρας, μέσα - κυρίως - από τη μείωση της παραγωγικότητας στην εργασία, την πρόωρη συνταξιοδότηση και την αύξηση των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η γυμναστική μπορεί να μετατρέψει το «κακό» λίπος σε «καλό»

Δύο νέες μελέτες, μια πειραματική και μια κλινική, αποδεικνύουν ότι η γυμναστική μπορεί να «εκπαιδεύσει» το λίπος να συμπεριφέρεται διαφορετικά από το λίπος που συσσωρεύουμε λόγω καθιστικής συμπεριφοράς, και πως το «καλό» αυτό λίπος μπορεί να προκαλέσει μεταβολικές βελτιώσεις σε άλλους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. 

Παιδιά «ηγέτες»

Υπάρχουν παιδιά που θεωρούνται απείθαρχα και ανυπάκουα γιατί αμφισβητούν πολλά από όσα μαθαίνουν, ωστόσο στην ουσία διαφωνούν με το σύστημα. 

Είναι εκείνα που, όταν βλέπουν έναν καβγά στην αυλή του σχολείου, προτού τρέξουν στο διευθυντή για να τον ενημερώσουν, προσπαθούν να συζητήσουν με τους συμμαθητές τους για το ποιος φταίει. 

Γονίδιο του άγχους αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή καρδιακή νόσο συνεπάγεται ένα γονίδιο που σχετίζεται με το άγχος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο PLoS One. 

Οι καρδιοπαθείς με γενετική μετάλλαξη στο συγκεκριμένο γονίδιο έχουν 38% αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή να αποβιώσουν, υποστηρίζουν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ντιουκ. 

5 τροφές για δυνατό μυαλό!

Ανακαλύψτε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο και αποκτήστε μυαλό… ξυράφι τρώγοντας.
1. Καφές και τσάι Ο καφές και το τσάι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα για σας από ό, τι να σας βοηθούν να ξυπνήσετε το πρωί. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα ροφήματα μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και να συμβάλλουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

Πάντα πίναμε την πορτοκαλάδα μας βιαστικά για να «μη χάσει τις βιταμίνες της» και τρώγαμε πορτοκάλια για να μην αρρωσταίνουμε εύκολα. Ποιες άλλες τροφές, όμως, είναι εξίσου ή περισσότερο πλούσιες σε βιταμίνη C από το αγαπημένο μας αυτό φρούτο; Πράγματι, τα πορτοκάλια έχουν μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, με περίπου 83mg βιταμίνης σε ένα φρούτο, αλλά φαίνεται πως η φήμη τους έχει… επισκιάσει κι άλλα φρούτα και λαχανικά με περισσότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από αυτά.

ΣΟΣ – για το διακετύλιο – τεχνητό άρωμα βουτύρου.

Διακετύλιο: Εγκεκριμένο τεχνητό άρωμα βουτύρου που προστίθεται στα τρόφιμα, ιδιαίτερα στα ποπ-κορν, στις μαργαρίνες αλλά και σε πολλά άλλα, για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου στους καταναλωτές! Συνέπειες αυτού: βαριά αποφρακτική βρογχιολίτιδα που καταλήγει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των πνευμόνων και θάνατο, βλάβη σε πολλές από τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας, και ενδεχομένως νόσος του Αλτσχάιμερ.