Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει στο σώμα μετά την κατανάλωση ενός Red Bull;

Ένα νέο infographic που έγινε από την ιστοσελίδα Personalise.co.uk αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο σώμα 10 λεπτά, 15-45 λεπτά, 30-50 λεπτά, μία ώρα, 5-6 ώρες, 12 ώρες και 12-24 ώρες μετά από την κατανάλωση ενός Red Bull!
 
Από τα πρώτα 10 λεπτά αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση ενώ τις τελικές 12-24 ώρες το σώμα αρχίζει να αισθάνεται συμπτώματα στέρησης, συμπεριλαμβανομένων πονοκεφάλων, ευερεθιστότητας και δυσκοιλιότητας.

Κρέας και τυρί κόβουν χρόνια από τη ζωή μας

Νέα έρευνα του University of Southern California, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων ζωικών πρωτεϊνών θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την υγεία.
Η κατανάλωση ενός χάμπουργκερ, ή άλλων μορφών ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης IGF-1 στον ανθρώπινο οργανισμό. Στα παιδιά, η IGF-1 βοηθά στην ανάπτυξη αλλά στην ενήλικη ζωή τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και νόσων που συνδέονται με την ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του από το University of Southern California.

Πώς συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με τον καρκίνο;

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο διατροφικός μας στόχος για τη νέα χρονιά πρέπει να είναι η μειωμένη κατανάλωση κρέατος, καθώς έτσι θα προστατευθούμε αποτελεσματικότερα από τον καρκίνο.
Ο συντάκτης της σχετικής μελέτης Γουίλιαμ Γκραντ μελέτησε τον αριθμό των περιστατικών καρκίνου σε 157 διαφορετικές χώρες και ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες κάθε πληθυσμού. Παράλληλα, αναζήτησε πιθανούς παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο, όπως το προσδόκιμο ζωής.

Παρενέργειες, βλάβες και θάνατοι από το εμβόλιο Gardasil

Το Gardasil, το εμβόλιο του ιού των κονδυλωμάτων (HPV) της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, που χορηγείται με ένδειξη την υποτιθέμενη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χορηγείται ήδη στην Αμερική απ’ τις 29 Ιουνίου του 2006.

Έως το τέλος του 2006 το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δέχτηκε τουλάχιστον 385 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για το Gardasil. 

Παιδί και παθητικό κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα βλάπτει και όλοι οι γονείς που καπνίζουν αντιλαμβάνονται ότι τα παιδιά τους γίνονται αυτόματα παθητικοί καπνιστές. Αυτό που ίσως δεν έχουν κατανοήσει πλήρως είναι οι ακριβείς επιπτώσεις και οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορούν τα παιδιά να διατρέχουν, ακόμα κι όταν οι καπνιστές γονείς δεν εκπνέουν τον καπνό τους απευθείας πάνω τους, απλά υπάρχουν στον χώρο.