Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ζάχαρη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες της διατροφής είχαν την τάση να κατηγορούν αποκλειστικά το λίπος για τα εμφράγματα και τα ισχαιμικά εγκεφαλικά αλλά και γενικότερα για την κακή κατάσταση της υγείας. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει κάπως. Η εικόνα του λίπους έχει βελτιωθεί ­(υπάρχει και καλό λίπος τονίζουν οι επιστήμονες) ενώ τα “βέλη” έχει αρχίσει να δέχεται η ζάχαρη και ιδιαίτερα η φρουκτόζη.

Ο εγωισμός και η ζήλια βλάπτουν σοβαρά την υγεία

της Κικής Τσεκούρα
Όταν αναφερόμαστε στον εγωισμό εννοούμε συμπεριφορές με σκοπό την προσωπική ευημερία και το ατομικό συμφέρον, μια ιδιαίτερη αγάπη προς τον εαυτό μας και μία ίσως περιφρόνηση για τους άλλους. Λέξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν συνώνυμες είναι η φιλαυτία, η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και ο ναρκισσισμός. Εδώ, θα χρειαστεί να κάνουμε μια παρένθεση αφού ο ναρκισσισμός θεωρείται διαταραχή και αποτελεί το ανώτατο επίπεδο του εγωισμού.

5 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες στο σώμα σας!

Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Αποφύγετε τα συχνά λάθη που καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας. 
1. Δεν τρώτε το φαγητό στην ώρα του 
Όταν μαγειρέψετε το φαγητό σας και το φάτε μετά από ώρες χάνει ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του και κυρίως της C. Το ίδιο ισχύει και με τους χυμούς, Για παράδειγμα η πορτοκαλάδα αν μείνει στο ποτήρι για μια ώρα χάνει περίπου το 80% της βιταμίνης C που περιέχει. 

Αυχενικό σύνδρομο: Πώς να σηκώσουμε κεφάλι;

Ο πόνος στον αυχένα μας, όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι συχνά ένα ακόμα σύμπτωμα της εποχής, το οποίο δεν κρύβει συνήθως κάποια σοβαρή παθολογία. Δεν είναι τυχαίο ότι η αίσθηση ενός άκαμπτου αυχένα και ο έντονος πόνος προκύπτουν τις πιο πολλές φορές μετά από μια μέρα γεμάτη στρες και απρόοπτα ή στο τέλος πολύωρης εργασίας. Τι μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά;

10 συμβουλές για να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά το χειμώνα!!!

«Κράτα τα πόδια σου ζεστά την κεφαλή σου κρύα» έλεγαν οι παλιοί. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς τα πόδια μας κρυώνουν και κατά συνέπεια όλο μας το σώμα. Τα παγωμένα πόδια, είναι αρκετά συχνό πρόβλημα, που μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε κρύο ακόμα και σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε όμως ζεστά; Σας παρουσιάζουμε δέκα συμβουλές για να έχετε ζεστά πόδια.