Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Κάλιο: Ποιες τροφές το περιέχουν

Το κάλιο είναι ένα πολύ σημαντικό μεταλλο, που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία όλων των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων του σώματος. Το κάλιο, μαζί με το νάτριο, αποτελούν τους βασικούς ηλεκτρολύτες που ρυθμίζουν την κατανομή των υγρών του σώματος, επηρεάζουν το pH και συμβάλλουν στην διέγερση των νεύρων και των μυών. Περίπου το 95% του καλίου στο σώμα αποθηκεύεται κυρίως στο ενδοκυττάριο τμήμα, ενώ άλλοι ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το χλώριο, στο εξωκυττάριο. Η αυξημένη πρόσληψη καλίου είναι δυνητικά ευεργετική για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν διαταραχή στη διαχείριση του καλίου από τα νεφρά, για την πρόληψη και τον έλεγχο της αυξημένης πίεσης αίματος και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η σκέψη επηρεάζει τα γονίδιά μας και όχι το αντίστροφο

Η νεογέννητη τάση της βιολογίας, η επιγενετική, αμφισβητεί την κυριαρχία των γονιδίων και τάσσεται στην υπηρεσία της σύγχρονης ψυχολογίας.
Πρόσφατα, το μηχανιστικό μοντέλο αποκρυπτογράφησης του κόσμου ήθελε τα πάντα να είναι υποταγμένα στην αδιαμφισβήτητη ισχύ των γονιδίων (που αποτελούν τμήματα του DNA).

Τα οφέλη της φασολάδας στη διατροφή και την υγεία μας

Είναι το πιάτο της εποχής και συνυφασμένο με την ελληνική κουλτούρα και παράδοση. Σήμα κατατεθέν της ελληνικής διατροφής είναι σήμερα μια εξαιρετικά θρεπτική και επίκαιρη, λόγω του χαμηλού κόστους της επιλογή.Ας δούμε τι μας προσφέρει και ποια τα οφέλη των συστατικών της για την καλή μας υγεία.Όπως όλα τα όσπρια, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών στη διατροφή μας. Δεν συγκρίνεται με την πρωτεΐνη του κρέατος και ζωικής προέλευσης τροφίμων, αλλά όταν συνδυαστεί με τροφές όπως το ρύζι την πλησιάζει πολύ.

Κρέας και τυρί κόβουν χρόνια από τη ζωή μας

Θα μπορούσε μια διατροφή πλούσια σε κρέας και τυρί να είναι το ίδιο θανατηφόρα με το κάπνισμα; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα.

 

Νέα έρευνα του University of Southern California, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων ζωικών πρωτεϊνών θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την υγεία.

Τροφές Ολικής Αλέσεως: 5 λόγοι να τις αγαπήσεις

Οι επιστήμονες συνιστούν: οι τροφές ολικής αλέσεως προστατεύουν την υγεία σου αποτελεσματικά. Εάν προσπαθείς να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις καθημερινά & ταυτόχρονα να ωφελήσεις την υγεία σου, δες τι πρέπει να ξέρεις για αυτές.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας δεν «ανέχεται» τη γλουτένη

Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Και αυτό επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία στη γλουτένη.
Αν βρίσκεστε σε μια σύγχυση και δεν ξέρετε αν πρέπει να τρώτε προϊόντα με γλουτένη, δεν είστε μόνοι. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχετε ίσως ακούσει πολλά σχετικά με αυτήν. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πηγαίνουν «ανάποδα», προσπαθώντας να την αποφύγουν.
Ολοένα και συχνότερα πλέον συναντά κανείς στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων προϊόντα, στις συσκευασίες των οποίων αναγράφεται η φράση «gluten-free»: δημητριακά, τσιπς, κονσερβαρισμένες τροφές και άλλα.

5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών

Μια σειρά από φυσικές τροφές έχουν ιδιότητες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της λειτουργίας του σώματος ενός άνδρα σε βέλτιστα επίπεδα, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνει σε ηλικία. Οι 5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, την ορμονική ισορροπία του και τη σεξουαλική υγεία.
Εάν ανησυχείτε για την ευημερία ενός αρσενικού μέλους της οικογένειας ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο σύζυγός σας ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε καλή υγεία, φροντίστε να καταναλώνουν τις παρακάτω 5 κορυφαίες τροφές.

Η φύση των τοξινών και ο φυσικός τρόπος αποβολής τους από το σώμα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τοξίνες στο φυσικό τους σώμα. Μερικές κληρονομούνται απ’ την μητέρα κατά την διάρκεια της κύησης. Άλλες είναι επίκτητες και προ­έρχονται από την χορήγηση ιατρικών σκευασμάτων, λιπασμάτων, συντηρητικών, επεξεργασμένων τροφών και εισπνοή μολυσμένου αέρα. Όλ’ αυτά τα στοιχεία έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: περιέχουν χημικά που δεν μπορούν ν’ αφομοιωθούν απ’ το ανθρώπινο σώμα, και αντιμετωπίζονται σαν δηλητήρια. Το σώμα μπορεί αμέσως κι από μόνο του ν’ αποβάλλει μερικές από αυτές τις τοξίνες.