Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ?

Η αδρεναλίνη ή διαφορετικά επινεφρίνη, είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τον μυελό των επινεφριδίων κατά την διάρκεια υψηλής πίεσης ή σε συναρπαστικές καταστάσεις. Η αδρεναλίνη έχει την δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, να ενεργοποιήσει τα ελεύθερα λιπαρά οξέα και να προκαλέσει μια μεγάλη ποικιλία αντιδράσεων στο καρδιαγγειακό και μυϊκό σύστημα.

ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Allium Sativum, το γνωστό σε όλους μας σκόρδο, ανήκει στο γένος του κρεμμυδιού, Allium. Είναι στενός συγγενείς με το κρεμμύδι, το πράσο, και το φρέσκο κρεμμύδι. Το σκόρδο είναι εγγενείς στη Κεντρική Ασία και έχει από καιρό καλλιεργηθεί και στη περιοχή της Μεσογείου, ενώ είναι συχνό και στη Ασία, την Αφρική και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το σκόρδο είτε ως καρύκευμα σε φαγητά είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι άνθρωποι καταναλώνουν σκόρδο για τις ιατρικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με το National Center for Complementary and Alternative Medicine . Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Maryland Medical Center τα οφέλη του σκόρδου προέρχονται από την μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία ,τα οποία είναι δυνατόν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν λοιμώξεις στον οργανισμό μας καθώς και κυτταρικές μεταλλάξεις. Τα συμπληρώματα με σκόρδο είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους .Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι μια ελαφρά δυσάρεστη αναπνοή και οσμή στο σώμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και κάποια μικρά προβλήματα στο στομάχι.

Τα Οφέλη του Νερού

«Μας τα έχουν ξαναπεί» θα λέτε τώρα.  Και σωστά, αφού πόσες φορές έχουμε ακούσει την ατάκα «Πρέπει να πίνεις νερό! Κάνει καλό!»;  Τελικά όμως πάντα κάνει καλό το νερό;  Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που πρέπει να πίνουμε νερό;  Μπορούμε να πίνουμε νερό από οποιοδήποτε “πηγή”;

Οι “σούπερ” τροφές που πρέπει να δοκιμάσουν οι γυναίκες

Οι σούπερ τροφές που πρέπει να δοκιμάσουν οι γυναίκες 
Υπάρχουν πολλές περισσότερες σούπερ τροφές εκεί έξω απ’ όσες νομίζετε.
Γιατί να μην δοκιμάσετε ορισμένες αυτή τη χρονιά;
Βατόμουρα, μπρόκολο, βραζιλιάνικα φιστίκια και εεε, κόκκινο κρασί.
Αυτές ήταν οι σούπερ τροφές που γνωρίζαμε και (πρέπει) να αγαπάμε.
Όμως ενώ είναι σπουδαία ιδέα να τρώμε αυτά τα υπερ-υγιεινά σνακ όσο πιο
συχνά μπορούμε, υπάρχει μία πολύ ευρύτερη επιλογή από superfoods που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.