Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ασκήσεις για… κουρασμένους

Έχω προβληματιστεί πολύ, ακούγοντας εδώ και αρκετό καιρό τη σύντροφό μου να μου λέει συνεχώς πόσο κουρασμένη είναι όταν προσπαθώ να την παρακινήσω να πάμε να γυμναστούμε.

Παχυσαρκία και άσκηση: Επιλέγοντας ένα νέο ξεκίνημα…

Εισαγωγικής φύσεως στατιστικά

Εάν λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας τα στοιχεία του Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), και ειλικρινά δεν βρίσκω κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο να μην το πράξουμε, ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών ανήλθε σε παγκόσμια κλίμακα, εντός του 2010 στα 43 εκατομμύρια.

Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία

Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία
Της Βασιλικής Κουτσοκώστα
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και προιόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού.

Πώς να διορθώσετε προβλήματα υγείας με την άσκηση

Πώς να διορθώσετε προβλήματα υγείας με την άσκηση
Αναρωτιέστε γιατί αισθάνεστε τόσο ωραία μετά από….την απώλεια ιδρώτα; Όπως αποδεικνύεται η άσκηση δεν είναι μόνο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του λίπους αλλά και φάρμακο για προβλήματα υγείας, όπως το άγχος, η αϋπνία, ο πόνος στη μέση, ακόμα και οι εξάψεις.

Τροφές έκπληξη που καταπολεμούν τον πόνο

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα φλιτζάνι καφές, ένα πιάτο φασόλια και μερικά χάπια ibuprofen; Η απάντηση που εκπλήσσει είναι ότι μειώνουν τον πόνο. «Ίσως η λήψη ενός χαπιού είναι ευκολότερη, αλλά τα χάπια δεν κάνουν τίποτα για να καταστείλουν την

Πονοκέφαλος: τροφές που τον προκαλούν και τροφές που τον κατευνάζουν

Μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους και να μας χαλάσει όλη την ημέρα, να μην μας αφήσει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να μας ρίξει ακόμη και στο κρεβάτι για ύπνο, αγκαλιά με τα παυσίπονα.

Οι 21 θρεπτικότερες τροφές

Βερίκοκα

ΒερίκοκοΤα βερύκοκα περιέχουν την Β-Καροτίνη η οποία βοηθάει στην προστασία των ματιών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο,

“Το 95% των ασθενειών εξαφανίζονται με την Πυθαγόρεια Διατροφή”

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η

Διατροφή για τη μείωση του λίπους στο συκώτι

Οι διατροφικές αλλαγές φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και διαχείριση της παρουσίας λίπους στο ήπαρ.
Έτσι, οι κυριότερες αλλαγές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κατευθυνθούν άτομα με λιπώδη διήθηση ήπατος είναι:

Άσκηση VS Κατάθλιψη

Η σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και τελευταίως η οικονομική ύφεση έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική διάθεση και υγεία όλων μας. Ο μέσος άνθρωπος καλείται να τα βγάλει πέρα μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον.

Παράγοντες Στεφανιαίου Κινδύνου

Η υπ 'αριθμόν ένα αιτία θανάτου στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες είναι η στεφανιαία νόσος. Η Στεφανιαία νόσος ευθύνεται για 1 στους 3 θανάτους στην Αυστραλία.

Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, ο μεταβολισμός αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιτυχία.

Αιμορροΐδες: Τι είναι; Πως αντιμετωπίζονται;

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι οι αιμορροΐδες είναι διατεταμένες φλέβες. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι αιμορροΐδες είναι

Ποιοι Είναι οι Δύο και Μοναδικοί Λόγοι Πίσω από Κάθε Πρόβλημα Υγείας;


Ποιοι Είναι οι Δύο και Μοναδικοί Λόγοι  Πίσω από Κάθε Πρόβλημα Υγείας;Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι θέλουμε να είμαστε υγιής, είτε κάνουμε κάτι γι αυτό είτε όχι. Το θέμα της υγείας είναι ίσως το σημαντικότερο γιατί όλα ξεκινούν και καταλήγουν με αυτήν ή την απουσία της.

8 μέθοδοι για να μειώσετε τον πονοκέφαλο

Το γεγονός ότι οι πονοκέφαλοι είναι συχνό φαινόμενο (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) δυστυχώς δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο επώδυνοι. Ανάλογα με τον τύπου του πονοκεφάλου, τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια ενοχλητικά (ευερεθιστότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, πόνος στους μυς) μέχρι εντελώς εξουθενωτικά (έντονος πόνος, ευαισθησία
στο φως και το θόρυβο, θολή όραση, ναυτία και κοιλιακό άλγος, απώλεια όρεξης).

Αυγά: Η πιο ανέξοδη και ποιοτική πρωτεΐνη που υπάρχει!

Κάποιοι τα αρέσουν, άλλοι τα απεχθάνονται. Όλοι όμως ξέρουν ότι τα αυγά, αυτή η ταπεινή τροφή, είναι και η πλουσιότερη σε θρεπτικά συστατικά. Και όσον αφορά σε μια αθλητική δίαιτα, θεωρούνται πολύτιμα καθώς είναι η πιο πλήρης πηγή πρωτεϊνών, πράγμα που σημαίνει ότι έχει όλα τα ζωτικής σημασίας αμινοξέα, απαραίτητα για το χτίσιμο των μυών.

O ρόλος των υδατανθράκων στην καθημερινή μας διατροφή

Όλοι μιλάνε για το σημαντικό ρόλο της πρωτεΐνης όταν πρόκειται για σωματική διάπλαση και μυική αποκατάσταση, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο των μυών.

Ιπποφαές: Ένα φυτό δυναμίτης υγείας!

Φανταστείτε ένα φυτό εφοδιασμένο με τον εκρηκτικότερο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών. Το ιπποφαές μπορεί κάλλιστα να αποκαλεστεί φυτό-φαρμακείο ή υπερτροφή με μια ιστορία που ξεκινά ήδη από τα χρόνια των παγετώνων!
Λίγη ιστορία
Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Ιππος και φάος (φώς, λάμψη) και σημαίνει «λαμπερό άλογο». Το ονόμασαν έτσι τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία παρατήρησαν ότι τα τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν ιπποφαές, ανάρρωναν πιο γρήγορα και το τρίχωμά τους αποκτούσε μεγαλύτερη λάμψη. Σύμφωνα με μύθους της αρχαιότητας, τα φύλλα του ιπποφαές ήταν η τροφή που προτιμούσε ο Πήγασος διότι ενίσχυε της πτητικές του ικανότητες! Σήμερα, το ιπποφαές θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχει στη φαρέτρα της η σύγχρονη ιατρική.
Τι είναι το ιπποφαές
Το ιπποφαές είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών και στο γένος Hippophae L. Συνολικά, υπάρχουν 6 είδη και 12 υποείδη ιπποφαούς. Το πιο κοινό είδος είναι το είδος Hippophae Rhamnoides που είναι αυτοφυές στην Ευρώπη από τη Νορβηγία έως την Ισπανία αλλά και στην Ασία έως και την Ιαπωνία και τα Ιμαλάϊα. Το είδος αυτό έχει πράσινα λογχοειδή φύλλα. Είναι φυτό δίοικο και άλλα φυτά είναι αρσενικά, ενώ άλλα θηλυκά. Στα αρσενικά φυτά εμφανίζονται καφετί άνθη. Στα θηλυκά εμφανίζονται πορτοκαλί καρποί που είναι πλούσιοι σε έλαια.
Στους σπόρους και στη σάρκα του καρπού εμπεριέχονται 190 θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικά λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, χάρη στα οποία, το φυτό, χρησιμοποιείται στη φαρμακοβιομηχανία και στην κοσμετολογία. Παράλληλα, χρησιμοποιείται στην ποτοποιία και στη βιομηχανία τροφίμων.
Που συναντάμε το ιπποφαές
Το φυτό το συναντάμε σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Μπορεί να αναπτυχθεί σε βουνά, σε παραθαλάσσιες περιοχές και σχεδόν ερημικές περιοχές, με χαμηλά επίπεδα βροχόπτωσης. Στη δυτική και βόρεια Ευρώπη το συναντάμε σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου η υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι δεν επιτρέπει σε άλλα φυτά να αναπτυχθούν, σε αντίθεση με το ιπποφαές που έχει υψηλή ανθεκτικότητα στο αλάτι.
Ιδιότητες του ιπποφαές
Για αιώνες, στην κεντρική και νοτιοανατολική Ασία, το ιπποφαές έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική ώστε να αποτρέψει και να θεραπεύσει ποικιλία ασθενειών. Σήμερα, εκτός από την προστασία από τη διάβρωση του εδάφους που προσφέρει, το φυτό είναι κυρίως προσφιλές, για τον καρπό ο οποίος περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά, έλαια πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα και άλλα ωφέλιμα συστατικά. Τα φύλλα επίσης χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός πολυβιταμινούχου αφεψήματος. Η λίστα των προϊόντων που μπορούν να παραχθούν από το ιπποφαές είναι μεγάλη και περιλαμβάνει χυμούς, μαρμελάδες, φαρμακευτικές και καλλυντικές κρέμες και έλαια, συμπληρώματα διατροφής, ποτά.
Οφέλη για την υγεία
Εφαρμογές του ιπποφαές για θεραπευτικούς σκοπούς έχουν καταγραφεί στην Ασία και την Ευρώπη. Κλινικές δοκιμές για θεραπευτικές χρήσεις ξεκίνησαν στη Ρωσία το 1950. Οι πιο σημαντικές φαρμακευτικές λειτουργίες που σχετίζονται με το ιπποφαές είναι: Αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, ανακούφιση πόνου, επαναδημιουργία του ιστού. Περισσότερα από 10 φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν παραχθεί από το ιπποφαές στην Ευρώπη και την Ασία και είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές όπως υγρή, σκόνη, έμπλαστρο, μεμβράνη, κρέμα, χάπι, υγρό εντριβής, υπόθετο και σπρέι.

πηγή : http://ensomati.gr/item/ippofaes.html

Οι 10 βασικές αρχές ενός σωστού προγράμματος διατροφής για απώλεια λίπους

Επειδή όλοι πριν τις διακοπές ξεκινάμε δήθεν «μαγικές» δίαιτες - που τελικά δεν κάνουν τίποτα - ας μιλήσουμε για τις βασικές αρχές ενός σωστού προγράμματος διατροφής για απώλεια σωματικού λίπους, όπως λέει και ο τίτλος, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε μια σωστή απο μια λανθασμένη δίαιτα (σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε και για τις πιθανές επιπτώσεις που επιφέρουν οι εξαντλητικές δίαιτες).
1. Η διατροφή - δίαιτα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφών για την διατήρηση της υγείας, καθώς και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά
2. Να μην είναι χαμηλότερης ενέργειας απο τον βασικό μεταβολισμό
3. Να μην μας κάνει να νιώθουμε πείνα ή εξάντληση
4. Να συστήνει σταδιακή μείωση του βάρους, όχι πάνω απο 0,5-1 κιλό την εβδομάδα
5. Να έχει δοκιμαστεί από μεγάλο αριθμό ατόμων σε έρευνες, αλλιώς πρόκειται για πειραματική δίαιτα
6. Να συμβαδίζει με την ζωή του ανθρώπου που θα την ακολουθήσει ώστε να μπορεί να την κάνει.
7. Να μην τον απομονώνει κοινωνικά και να μπορεί να ενταχθεί σε όλη του την καθημερινότητα
8. Να προωθεί την βελτίωση της υγείας
9. Να έχει δοκιμαστεί στην αγορά και να μην υποστηρίζει ότι έχει τάχα κάποιο μυστικό συστατικό που κάνει θαύματα
10. Να μην έχουν βρεθεί παρενέργειες σε όσους την ακολούθησαν
Άτομα που ακολουθούν δίαιτες χαμηλότερες απο τον βασικό τους μεταβολισμό - ιδίως σε συνδυασμό με γυμναστική - πρέπει να παρακολουθούνται και απο γιατρό. Να σας πούμε και ένα κοινό μυστικό των σταρ του κινηματογράφου ή της μουσικής σκηνής που διατηρούν μυθικά κορμιά: Σχεδόν ποτέ δεν είναι αθώα και πάντα απο πίσω κρύβεται και ένα team απο personal trainers, ειδικών διατροφολόγων και ιατρών!

πηγή: http://ensomati.gr/item/10-vasikes-arxes-enos-sostou-programmatos-diatrofis.html

7 υπερ-τροφές για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Το κάψιμο του σωματικού λίπους μπορεί να επιτευχθεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως η άρση βαρών ή καρδιαγγειακές ασκήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δίαιτα περιστρέφεται γύρω από μείωση των θερμίδων και την εξάλειψη των τροφίμων από το διατολόγιό τους.
Αν και αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας μέρος της δίαιτας, η σωστή επιλογή τροφίμων είναι επίσης ένα σημαντική. Ένας τρόπος για να μειώσετε το λίπος του σώματος, μέσω της δίαιτας, είναι από την κατανάλωση τροφών που θα επιταχύνουν το μεταβολισμό σας. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού ενός ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε μια αύξηση στην καύση θερμίδων και να βοηθήσει στο να ρίξει το λίπος πιο εύκολα. Ας δούμε μερικές από αυτές τις σούπερ τροφές...
Γρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορεί να φάει κανείς όχι μόνο για δίαιτα αλλά για να διατηρήσει μια υγιεινή διατροφή. Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C στο αίμα, με χαμηλότερα επίπεδα σπλαχνικού λίπους γύρω από το στομάχι. Τα γκρέιπφρουτ, ως γνωστόν, είναι μια τεράστια πηγή  βιταμίνης C και έχουν επίσης πολλά αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη. Αυτό οδηγεί στη διατήρηση των σακχάρων στο αίμα υπό έλεγχο και κάνει το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες.Εναλλακτικά φρούτα, τα μήλα και τα αχλάδια που επίσης έχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C.
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι έχει γίνει ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά συμπληρώματα διατροφής απώλειας βάρους (fat burners). Και όχι αδίκως. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μεταβολισμό, καίει θερμίδες και βοηθά αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Πρόσφατες μελέτες έχουν αναφέρει ότι αθλούμενοι που συνδύασαν πράσινο τσάι με έντονη σωματική άσκηση, έκαψαν στο τέλος της ημέρας περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλους αθλούμενους που έκαναν ακριβώς τις ίδιες ασκήσεις και ακολουθούσαν το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα, χωρίς όμως να καταναλώνουν πράσινο τσάι. Αυτό το ισχυρό ποτό συνιστάται ακόμα και από ιατρούς για όσους θέλουν να αυξήσουν το μεταβολισμό τους και να κάψουν το σωματικό τους λίπος. Ο καφές έχει παρόμοιες ιδιότητες ομοιότητες με το πράσινο τσάι - λόγω της καφεΐνης - και μπορεί να είναι μια υγιής εναλλακτική λύση, αρκεί να αποφύγετε τα υπερβολικά πρόσθετα όπως ζάχαρη και γάλα.
Καυτερές πιπεριές
Καυτερές πιπεριές όπως οι καγιέν, οι χαλαπένιος και οι χαμπανέρος, συμβάλλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού λόγω ενός πανίσχυρου συστατικού που διαθέτουν: την καψικαΐνη. Εκτός από την επιτάχυνση του μεταβολισμού, η  καψικαΐνη συνδέεται επίσης και με πολλά άλλα πιθανά οφέλη για την υγεία όπως η ανακούφιση του πόνου των μυών, βελτίωση της ανορεξίας, βελτίωση της κυκλοφορίας, καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών κ.α. Προσθέστε όπου νομίζετε λίγη καγιέν (σε σαλάτες, όσπρια, σάλτσες, κοκ) και τα φαγητά σας θα πάρουν άλλη διάσταση!
Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει ένα συστατικό γνωστό ως αλισίνη, που βοηθά στην εξάλειψη ανθυγιεινών λιπιδίων μέσα στο σώμα, τα γνωστά σε όλους τριγλυκερίδια. Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει επίσης το σκόρδο σε δράσεις όπως την ενίσχυση της διαδικασίας καύσης λίπους και τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, συνήθως συνιστάται να προσθέτουμε το σκόρδο σε ένα γεύμα ως ενισχυτικό γεύσης και να μην καταναλώνεται όπως έχει.
Σολομός
Τα ψάρια είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιεινή διατροφή. Είναι φορτωμένα με βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Είναι χαμηλά σε λιπαρά και υψηλά σε πρωτεΐνες. Ωστόσο, ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος έχουν επίσης πρόσθετα οφέλη στο κάψιμο λίπους. Αυτά τα ψάρια βοηθούν στην απορρόφηση της ινσουλίνης όσο λίγα, το οποίο συνεπάγεται με αυξημένο μεταβολισμό. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση των ορμονών που καταστέλλουν την όρεξη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο άγριος σολομός και ο τόνος μπορουν να αλλάξουν τα επίπεδα της λεπτίνης, που είναι μια ορμόνη που επηρεάζει άμεσα το μεταβολισμό, η οποία λέει στο σώμα πότε να κάψει ή να αποθηκεύσει θερμίδες!
Κανέλα
Ναι, κανέλα! Ήταν κάποτε ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά στον πλανήτη. Πιο πολύτιμο από το χρυσό ή το ασήμι. Η κανέλα έχει έναν εκτενέστατο κατάλογο οφελών για την υγεία, από τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, την αντιμετώπιση φλεγμονών και λοιμώξεων, μέχρι και μείωση της χοληστερόλης. Πρόσφατες μελέτες έχουν αναφέρει επίσης, ότι η κανέλα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και πιστεύεται ότι συμβάλλει στη βελτίωση της διαδικασίας καύσης λίπους. Εννοείται ότι από μόνη της κανέλα δεν μπορεί να καταναλωθεί...
Νερό
Το πιο άφθονο στοιχείο στη γη είναι και ο ισχυρότερος αδυνατιστικός παράγοντας! Υπάρχουν δεκάδες αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού. Ειδικά όσον αφορά τον μεταβολισμό του ατόμου, το νερό έχει πολλαπλά οφέλη: Βοηθά το σώμα να κάψει θερμίδες, βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης, καθαρίζει το αίμα και τα εσωτερικά όργανα και συμβάλλει στη βελτίωση του μεταβολισμού. Το παγωμένο νερό οδηγεί το σώμα σε μια κατάσταση "υπερέντασης" ώστε να προσπαθήσει να το ζεστάνει μέσα στο σώμα σας και με αυτή τη διαδικασία το αποτέλεσμα είναι κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Το πόσιμο νερό βοηθά επίσης να σας "γεμίσει", για να νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι.

πηγή : http://ensomati.gr/item/7-ypertrofes-gia-na-afksisete-to-metavolismo-sas.html?category_id=63

7 λόγοι για τους οποίους θέλετε να πίνετε πράσινο τσάι

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό μπορεί να γίνει βαρετό, οι χυμοί περιέχουν πολύ ζάχαρη, το γάλα φουσκώνει και ότι τα αναψυκτικά είναι σκουπίδια. Υπάρχει όμως ένα ποτό, του οποίου τα οφέλη του είναι γνωστά εδώ και αιώνες, αλλά συχνά παραβλέπεται από μερικούς ανθρώπους. Ας εξετάσουμε λοιπόν, τα πολλά οφέλη του πράσινου τσαγιού για τον αθλούμενο.
1. Το πράσινο τσάι αυξάνει την ενέργεια, το οποίο σημαίνει δυνατότερες προπονήσεις στο γυμναστήριο!
2. Το πράσινο τσάι μειώνει τη χοληστερόλη - ο εχθρός των bodybuilders που νοιάζονται για την καρδιά τους, αλλά αγαπούν τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
3. Το πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολισμό, πράγμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους.
4. Είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, επουλώνοντας τις φλεγμονές στα κύτταρα μετά από μια σκληρή προπόνηση και σαν μπόνους μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
5. Προστατεύει το συκώτι. Όλοι γνωρίζουμε τι ζημιά προκαλούν να πολλά κόκκινα κρέατα στα επίπεδα χοληστερίνης, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι και το συκώτι επιβαρύνεται εξίσου.
6. Το πράσινο τσάι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, πρόβλημα με το βάρος σας ή απλά είστε ένα τέρας με 110 κιλά μυς, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει αρκετά αυτό το ζήτημα.
7. Ενυδατώνει τον οργανισμό. Το πράσινο τσάι στην πραγματικότητα ενυδατώνει το σώμα γρηγορότερα από το νερό όταν είμαστε διψασμένοι. Αυτό δεν πάει να πει φυσικά, ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε το νερό στην καθημερινή διατροφή μας...
Το νερό είναι και θα είναι πάντα το καλύτερο ποτό, αλλά καθώς ψάχνουμε πάντα νέες επιλογές για να βοηθήσουμε τους οργανισμούς μας ανακάμψει από τις προπονήσεις, το πράσινο τσάι αποτελεί το ιδανικότερο ρόφημα για όποιον πραγματικά νοιάζεται για την υγεία του.
Στην υγεία σας λοιπόν!

πηγή: http://ensomati.gr/item/prasino-tsai.html?category_id=63

Ποια είναι τα ελάχιστα ποσοστά λίπους που χρειάζεται το σώμα;

Το σώμα, για να είναι υγιές, απαιτεί μια ελάχιστη ποσότητα λίπους, που χρησιμοποιείται στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος καθώς και σε διάφορες άλλες λειτουργίες.
Το ποσοστό λίπους που θεωρείται απαραίτητο είναι το 5% για τους άνδρες. Ποσοστά κάτω από αυτό σχετίζονται με προβλήματα υγείας.
Για τις γυναίκες οριακό ποσοστό θεωρείται το 10%. Κάτω από αυτό το ποσοστό δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα. Η αμηνόρροια (διακοπή της εμμήνου ρήσης), είναι μία δυσλειτουργία που μπορεί να εμφανιστεί όταν τα ποσοστά λίπους είναι υπερβολικά χαμηλά. Είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση, και αποτελεί τη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη. Πολλές φορές, η αμηνόρροια οδηγεί σε κίνδυνο απώλειας οστικής μάζας (οστεοπόρωση).
Επίσης, επίπεδα λίπους χαμηλότερα από 5% για τους άνδρες και 10% για τις γυναίκες, αποτελούν κριτήριο που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, στη διάγνωση διαταραχών πρόσληψης τροφής, όπως η νευρική ανορεξία.


πηγή:  http://www.askisi.eu/adunatisma/321-poia-einai-ta-katallila-pososta-lipous

Συνδυάζοντας άσκηση και αδυνάτισμα

Ο συνδυασμός άσκησης και δίαιτας, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αδυνατίσματος, αλλά και ο ενδεδειγμένος τρόπος διατήρησης της σωματικής υγείας. Τι είδους άσκηση όμως πρέπει να εκτελείται;
Η μείωση του λίπους και κατ’ επέκταση του σωματικού βάρους, προϋποθέτει ένα πρόγραμμα άσκησης που να βασίζεται στην αερόβια προπόνηση. Η αερόβια προπόνηση εκτελείται με τρέξιμο ή περπάτημα, ποδήλατο, ελλειπτικό, κολύμβηση, σκι κτλ. Αυτές είναι οι κατάλληλες μορφές άσκησης για την άμεση καύση λίπους.
Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να εκτελούνται σε συγκεκριμένη ένταση για να χρησιμοποιείται ως ενέργεια (σαν «βενζίνη» δηλαδή) το λίπος. Η ένταση αυτή υπολογίζεται βάση των καρδιακών παλμών την ώρα της άσκησης. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει η άσκηση να εκτελείται περίπου στο 65% των μέγιστων καρδιακών παλμών. Για παράδειγμα:
Γυναίκα 30 ετών
- Μέγιστοι Καρδιακοί Παλμοί: 220-30=190
= Άρα το 65% του 190 είναι περίπου 125 παλμοί
Επομένως η γυναίκα αυτή, όποια αερόβια δραστηριότητα και αν επιλέξει να κάνει, θα πρέπει να κινείται γύρω στους 125 καρδιακούς παλμούς.
Η διάρκεια της αερόβιας άσκησης θα πρέπει να είναι μεγάλη και χωρίς διάλειμμα ενδιάμεσα. Το σώμα «καίει» σχεδόν εξ’ ολοκλήρου λίπος μετά τα πρώτα 10 λεπτά, επομένως 30-45 λεπτά άσκησης ανάλογα με την περίπτωση, είναι ιδανική διάρκεια.
Επιπλέον, στη διαδικασία του αδυνατίσματος επιβάλλεται να εκτελείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μυϊκή ενδυνάμωση (βάρη). Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η μυϊκή μάζα και η δύναμη, αποφεύγεται η «χαλάρωση» και αυξάνεται ο μεταβολισμός.

Πως καίγεται το λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Οι δύο βασικές πηγές ενέργειας του σώματος είναι τα λίπη και οι υδατάνθρακες. Ουσιαστικά τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τη «βενζίνη» του σώματος για να εκτελεστεί η άσκηση.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης χρησιμοποιούνται διάφορες πηγές ενέργειας. Το λίπος «καίγεται» ως επί το πλείστον με αερόβιες δραστηριότητες χαμηλής ή μέτριας έντασης, με μεγάλη διάρκεια. Τέτοιες μορφές άσκησης είναι το περπάτημα, το jogging, το κολύμπι, η ποδηλασία, το σκι, η κωπηλασία κ.α. όταν εκτελούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στα πρώτα λεπτά της αερόβιας άσκησης χρησιμοποιούνται σαν κύρια πηγή ενέργειας οι υδατάνθρακες. Μετά τα 10-15 λεπτά άσκησης χαμηλής ή μέτριας έντασης, το σώμα «καίει» σχεδόν εξ ολοκλήρου λίπος. Για αυτό, άτομα που θέλουν να μειώσουν το σωματικό τους λίπος, συστήνεται να εκτελούν το αερόβιο πρόγραμμά τους συνεχόμενο και όχι διακεκομμένο. Δηλαδή αν πρέπει να εκτελεστεί 40 λεπτά jogging, είναι αποτελεσματικότερο να γίνει συνεχόμενο, παρά να χωριστεί σε 20' στην αρχή και 20' στο τέλος της προπόνησης.
Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο αποτελεί ότι τα πιο γυμνασμένα άτομα, παρουσιάζουν αυξημένη ικανότητα στην καύση λίπους, σε σχέση με τα πιο αγύμναστα. Αυτό σημαίνει ότι με την τακτική άσκηση, το σώμα γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικό στον μεταβολισμό των λιπών.

πηγή: http://www.askisi.eu/diatrofi/331-ta-lipara-stin-kathimerini-askisi

Ποια είναι η σημασία της αναπλήρωσης υγρών κατά την άσκηση;

Η αναπλήρωση των υγρών κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης, αποτελεί θέμα ιδιαίτερης σημασίας. Πολλοί ασκούμενοι παραμελούν την κατανάλωση υγρών κατά την άσκηση, αλλά και οι κανονισμοί ορισμένων αθλημάτων (π.χ. ποδόσφαιρο) δεν επιτρέπουν την συχνή κατανάλωση υγρών στους αθλητές.
Η μη επαρκής αναπλήρωση, οδηγεί σε αύξηση της καρδιακής συχνότητας και της θερμοκρασίας του σώματος. Η αποβολή θερμότητας μέσω του ιδρώτα γίνεται προβληματική, και όλο αυτό στην καλύτερη περίπτωση επιφέρει πρόωρη εξάντληση και μείωση της απόδοσης. Το χειρότερο σενάριο είναι η αφυδάτωση, και σε συνθήκες ζέστης οι θερμικές βλάβες όπως η θερμοπληξία.
Οι ασκούμενοι, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες μεγάλης διάρκειας, θα πρέπει να αρχίσουν να πίνουν νερό από νωρίς και σε τακτικά διαστήματα. Στόχος είναι η κατανάλωση τόσου νερού, όσο είναι και το νερό που χάνεται μέσω του ιδρώτα. Έτσι μόνο θα διατηρηθεί η ισορροπία των υγρών του σώματος και θα αποφευχθεί η μείωση της απόδοσης.

Πως Θα Γίνετε Περισσότερο Δραστήριοι

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μια μέτρια άσκηση, στο πλαίσιο της καθημερινής σας ζωής, είναι αρκετή για να βελτιώσετε την υγεία σας. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να περπατάτε όποτε είναι εφικτό αντί να παίρνετε το αυτοκίνητο, να ανεβαίνετε με τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ, όταν είναι καλός ο καιρός να κατεβαίνετε από το λεωφορείο μια στάση πριν τον προορισμό σας και να περπατάτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντάξετε την φυσική άσκηση στη ζωή σας. Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν!

Χρήσιμες συμβουλές
? Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης (μέτριας έντασης) τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας (περίπου 5).
? Ξεκινήστε ήπια, ίσως μια ή δυο φορές την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά.
? Μην ανησυχείτε αν τα 30 λεπτά τη φορά σας φαίνονται ακατόρθωτα. Στοχεύστε για τρεις φορές από 10 λεπτά και μετά από λίγες βδομάδες προσπαθήστε να επιτύχετε τα 30 λεπτά.
? Επιβραδύνετε το ρυθμό προς το τέλος της δραστηριότητας σας. Μη σταματάτε απότομα.
? Προσπαθήστε να ασκήστε περισσότερο στη καθημερινή σας ζωή.
? Προσπαθήστε να ασκείστε ποικιλοτρόπως ώστε να εξασκείτε διαφορετικά μυϊκά συστήματα.
? Να ασκείστε τακτικά. Κανονίστε να ασκείστε παρέα με κάποιον φίλο. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκείστε πιο τακτικά, αν αλληλοϋποστηρίζεστε.
? Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μια ώρα μετά από μεγάλα γεύματα προτού ασκηθείτε.
? Προσπαθήστε να ασκείστε αρκετά, ώστε να νιώθετε ζεστοί και ελαφρώς λαχανιασμένοι, αλλά χωρίς να χάνετε την αναπνοή σας.
? Δεν πρέπει να πονάτε. Αν αισθανθείτε πόνο σταματήστε.
? Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε σε ανάρρωση, αν υποφέρετε από κάποια πάθηση ή αν έχετε προβλήματα στις αρθρώσεις που πιστεύετε ότι θα επιδεινωθούν. Επίσης αν είστε άνδρας άνω των 40 ετών ή γυναίκα άνω των 50 και σκοπεύετε να κάνετε έντονη άσκηση.

πηγη : http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=450

Τα Οφέλη απο τη Φυσική 'Ασκηση

Η φυσική άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι. Ασκούμαστε όμως κι όταν χρησιμοποιούμε τις σκάλες, αντί να παίρνουμε το ασανσέρ ή όταν ασχολούμαστε με την κηπουρική.

Τα σημαντικότερα οφέλη από τη φυσική άσκηση είναι:
• Μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου.
• Μείωση του κινδύνου νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η υπερχοληστερολαιμία, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η οστεοπόρωση, κ.ά.
• Αύξηση των καύσεων με αποτέλεσμα να μειώνεται το υπερβάλλον σωματικό βάρος.
• Χαλάρωση και μείωση του άγχους.
• Ενδυνάμωση των μυών και αύξηση της ενέργειας και του σθένους.
• Βελτίωση της εμφάνισης και της στάσης του σώματος.
• Σωματική και ψυχική ευεξία και αύξηση της αυτοπεποίθησης.
• Μείωση του κινδύνου κρυολογήματος και γριπώδους λοίμωξης κατά 23%.

Για την απόκτηση των ανωτέρω, αρκούν 30 λεπτά σωματικής άσκησης, μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Παρόλα αυτά, στην Ευρώπη πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού δεν ακολουθούν τη σύσταση αυτή.
Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθιστική ζωή, περνάμε πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο αντί να περπατάμε.

πηγη: http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=448

Βότανα για κρυολόγημα

Τα βότανα είναι ότι καλύτερο μας έχει προσφέρει η φύση για να μας θεραπεύσει όσο πιο σωστά και με τις λιγότερες αρνητικές παρενέργειες σε αντίθεση με την νέα φαρμακευτική αγωγή. Τα βότανα θεραπεύουν σωματικά αλλά προσφέρουν στην συναισθηματική και την πνευματική μας ισορροπία. Κάθε βότανο διαθέτει τις δικές του ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι η χρήση πρέπει να γίνετε σωστά αλλά και με προσοχή.
Λεβάντα - κατά της ανησυχίας, πονοκέφαλων, ναυτία, ζαλάδες, δυσοσμία του στόματος, βοήθα στη μείωση της πίεσης του ακάματος, ισορροπιστής της κατάθλιψης.
Δεντρολίβανο - εξαιρετικό σαν στιγμιαίο τονωτικό, βοήθα στα κρυολογήματα, υπεραιμία, πονοκέφαλους, δίνει θάρρος σε άτομα νευρικά που παθαίνουν τρακ, βοήθα στη μνήμη, αντισηπτικό, εμποδίζει την τριχόπτωση.
Τριανταφυλλιά η δαμασκηνή - μαλακώνει και ηρεμεί αναπνέοντας το άρωμα της, βοήθα στον ερεθισμό του λαιμού και βήχα, κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος, ευγενικό για το συκώτι και το στομάχι, ιδανικό για τον καθαρισμό προσώπου.
Ρίγανη - βοήθα στην ανακούφιση του βήχα, τους νευρικούς πονοκέφαλους, την εξουθένωση, τη διάρροια και τους πόνους της περιόδου.
Γλυκεία μαντζουράνα - βοήθα στην χαμηλή πίεση του αίματος, την χώνεψη και στις γάστρο-εντερικές διαταραχές, ανακουφίζει τους ρευματισμούς.
Δυόσμο - από τα πιο αναζωoγονιτηκα και ενισχυτικά, αποτρέπει το κρυολόγημα και το συνάχι, βοήθα στην αναπνοή, δίνει μεγάλη αρμονία στο κορμί και την ψυχική ισορροπία, βοήθα στις διάφορες παθήσεις του στομαχιού.
Φασκομηλιά άλλως σπατζιά - για καθαρισμό δοντιών, δυναμώνει την καρδιά, το μυαλό και θέτει σε εγρήγορση τις αισθήσεις, ανακουφίζει τους ρευματισμούς, μειώνει την αφίδρωση.
Υσσωπος - καθαρίστηκες, αντισηπτικές και αντιμικροβιακες ιδιότητες, ανακουφίζει τα κρυολογήματα, και τις ενοχλήσεις στο στήθος, βοήθα το ανοσωπιτηκο σύστημα ενάντιων των μολύνσεων, μειώνει τα πρηξίματα και τις μελανιές.
Μελίσσα η φαρμακευτική - βοήθα στην σωματική και ψυχική ηρεμία, βοήθα στην καλή πέψη, είναι καλό για παιδία και για άτομα με προβλήματα στομαχιού.
Χαμομήλι - κατάλληλο για παιδία με προβλήματα στην πέψη και το στομάχι τους, κατά των μολύνσεων, αντισηπτικό εσωτερικά και εξωτερικά, για τους πόνους της περιόδου, κρυολόγημα, ρευματισμούς, μολύνσεις νεύρων, βοήθα στην τόνωση και ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος, καλό για ατμούς σε δωμάτια παιδιών ή ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, για μολύνσεις και αρρώστιες ματιών και δέρματος.
Πηγή: http://www.yoga-shambhala.com/

Μπαχαρικά και φρούτα για το τέλειο σώμα.

Το ακόλουθο άρθρο αν και δεν έχει σχέση ακριβώς με τα βότανα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το σώμα που θέλετε απλά και υγιεινά:

Μπαχαρικά

Η αμερικανική ενδοκρινολογική εταιρεία υποστηρίζει ότι η χρήση σκόρδου και πιπεριού στο μαγείρεμα, μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί το υπερβολικό φαγητό. Υπέρβαρα άτομα που προσέθεσαν στο φαγητό τους μπαχαρικά (χωρίς θερμίδες) έχασαν κατά μέσο όρο 15 κιλά σε 6 μήνες, σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου που έχασε 2 κιλά. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα μπαχαρικά βοήθησαν τα άτομα αυτά να επικεντρωθούν στη γεύση και την οσμή του φαγητού. Το φαγητό έγινε πιο απολαυστικό, ένιωθαν «γεμάτοι» πιο γρήγορα, ώστε τελικά κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα. Αφετέρου, η όσφρηση του πιάτο θεωρήθηκε πολύ σημαντική, καθώς το 90% όσων γευόμαστε καθορίζεται από το τι μυρίζουμε.

Εποχικότητα

Το καλοκαίρι ευνοεί την αγορά εποχιακών προϊόντων. Οι αγορές και τα μανάβικα είναι γεμάτα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που θα δείτε μόνο αυτή την εποχή του έτους. Αναλογικά βέβαια, τα προαναφερθέντα συνιστούν και πιο οικονομικές διατροφικές επιλογές, σε σχέση με το κρέας. Επιπλέον, αμφότερα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά, που μας βοηθούν να βελτιστοποιήσουμε τη διατροφή μας αυτό το καλοκαίρι.
Τα γλυκά, ώριμα καλοκαιρινά φρούτα είναι μια έξοχη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, ειδικά βιταμίνης C, λυκοπενίου και β-καροτενίου. Από τη στιγμή που τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αποτελούν πολύ υγιεινές επιλογές ως σνακ, συστατικά σε σαλάτες ή smoothies ή ως toppings σε γλυκά. Παρακάτω αναφέρονται μερικά φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, που είναι εύκολο να βρει κανείς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Blueberries: Είναι μοναδικά σε σχέση με άλλα φρούτα, καθώς είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων ασθενειών. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Ωριμάζουν στο τέλος του καλοκαιριού.
Ανανάς: Αν και διατίθεται όλο το χρόνο, η περίοδος αιχμής του στην αγορά είναι μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και περιέχει ένα ένζυμο που ανακουφίζει τη δυσπεψία.
Καρπούζι: Συνιστά είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α και C , ενώ περιέχει και ποσότητα σιδήρου. Διατίθεται από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου.
Ροδάκινα και τα νεκταρίνια: Αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης Α και φυτικών ινών (αφορά τη φλούδα τους). Ένα ροδάκινο περιέχει επίσης ποσότητα νιασίνης, που εμπλέκεται στη σύνθεση του DNA και βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, των νεύρων και του πεπτικού συστήματος.
Κίτρινη κολοκύθα: Μας παρέχει μια μέτρια ποσότητα βιταμινών C, Α και φυτικών ινών.
Μελιτζάνα: Αποτελεί ενδεδειγμένο συστατικό για ελαφρύτερα πιάτα με μόλις 13 θερμίδες ανά μισό φλιτζάνι, καθώς αποτελείται κυρίως από νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι να μην τηγανιστεί ή μαγειρευτεί σε αφθονία λαδιού.
Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι μια μεγάλη πηγή λυκοπενίου, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.
Πηγή: http://www.healthview.gr/node/21909

Ρόφημα με αντιφλεγμονώδη δράση!!!

..όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την ιδέα ότι η φλεγμονή είναι στο επίκεντρο των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων όπως


ακόμα και

και επίσης
είναι γνωστό ότι τα τρόφιμα μπορούν
ή
να προκαλούν
ή
να αναστέλλουν
τις φλεγμονές στο σώμα μας
μιά κατάσταση η οποία είναι επιζήμια για τον οργανισμό μας
διότι εμποδίζει την επιστροφή στην ισορροπία εμποδίζοντας την θεραπεία
~~~~~~~~
στις αναρτήσεις:
Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!
και
τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα
παρακολουθήσαμε τα ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα και τη συμβολή τους στον οργανισμό μας
στη σημερινή ας χαρούμε ένα πάνγευστο ρόφημα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση
και

Συνταγή:
σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε μερικές φέτες από
  • φρέσκο τζίντζερ
  • φρέσκο κουρκούμι και
  • ένα δυό ξυλάκια κανέλας
σιγοβράζουμε για είκοσι - 20 - λεπτά με μισή ώρα
σερβίρουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το χυμό ενός λεμονιού
το πίνουμε ζεστό ή κρύο
και επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρούμε φρέσκο τζίντζερ (έχει στα σουπερ μάρκετ) και κουρκούμι
μπορούμε να κάνουμε το ρόφημά μας με αποξηραμένα ή αλεσμένα σε σκόνη βότανα
δηλ
σε ένα -1- λίτρο νερό που μόλις βράσαμε προσθέτουμε από μισό κουταλάκι του γλυκού
κουρκούμι σκόνη
τζίντζερ σκόνη και
κανέλα σκόνη
ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε άνετα να το πιούμε
προσθέτουμε το μέλι μας και το λεμόνι και το απολαμβάνουμε!!!
ας θυμηθούμε
εδώ για τον κουρκουμά
εδώ για την κανέλα (θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αυθεντική κανέλα ή να περνάτε από φίλτρο καφέ την κασσία) και
εδώ για όλες τις ιδιότητες και τις δράσεις του τζίντζερ το οποίο εκτός των άλλων

μειώνει τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας χάρη
στην τζιντζερόλη που περιέχει και η οποία του παρέχει τις αναλγητικές του ιδιότητες.....

κουρκουμι και λεμονι

Χυμός λεμονιού και κουρκούμι!!!
ένας χυμός και ένα μπαχαρικό -δυό από τις μεγάλες μου αδυναμίες και δυό από τα ισχυρότερα και άκρως απαραίτητα τρόφιμα για τον οργανισμό μας που
δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι κάθε - μα κάθε μέρα!!!
γιατί; θα μου πείτε
μα γιατί
οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας μέσα από
- τον αέρα που αναπνέουμε
- το νερό που πίνουμε και
- από τα τρόφιμα που τρώμε για το λόγο αυτό

είναι πάντα ωφέλιμο να αποτοξινώνουμε τακτικά τον οργανισμό μας έτσι ώστε
να μπορεί να λειτουργεί κάθε ώρα και στιγμή σωστά και
να είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και ισορροπία!!!
για να κάνουμε αποτοξίνωση του οργανισμού μας υπάρχουν πολλοί τρόποι ένας από όλους είναι και ο χυμός του λεμονιού με το κουρκούμι...
η αποτοξίνωση με λεμόνι και κουρκούμι είναι μιά από τις πιό ιδανικές και αποτελεσματικές αποτοξινωτικές κούρες που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας


και να τι θα χρειαστούμε:
- το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- μιά κουταλιά της σούπας μέλι
- μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι και
- ένα φλιτζάνι ζεστό νερό -περίπου 500 ml -
για να ετοιμάσουμε το ρόφημά μας ο τρόπος είναι πολύ-πολύ απλός
απλά ρίχνουμε μέσα στο νερό όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ-πολύ καλά και πίνουμε το ρόφημά μας το πρωί...
το ρόφημα αυτό είναι ότι πολύτιμο μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας για να ξεκινήσει με πλήρη ενέργεια και ευχάριστα την ημέρα του!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
και ας θυμηθούμε όλες τις θαυμάσιες ιδιότητες