Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τα Μεγάλα Θερμιδικά Ελλείμματα σας Προκαλούν Μεγάλα Προβλήματα

Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι να δημιουργηθεί ένα αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, που σημαίνει ότι οι περισσότερες θερμίδες θα πρέπει να δαπανώνται ή καίγονται αντί να λαμβάνονται ή να τρώγονται. Αλλά τι συμβαίνει όταν ένα αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας καταντά πολύ ακραίο;


Τι είναι το Ενεργειακό Ισοζύγιο;

Ένα ενεργειακό ισοζύγιο είναι η διαφορά μεταξύ της ενέργειας που καταναλώνεται έναντι της ενέργειας που δαπανείται. Αν παίρνετε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες που καταναλώνονται) από ότι σπαταλείται (θερμίδες που καίγονται), τότε θεωρείται πως έχετε ένα θετικό ισοζύγιο και πρόκειται να αυξηθεί το σωματικό σας βάρος. Εάν οι θερμίδες που καταναλώνονται είναι οι ίδιες με αυτές που καίγονται, τότε το βάρος σας θα παραμείνει το ίδιο. Αυτό που πολλά άτομα επιθυμούν είναι το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, που σημαίνει ότι περισσότερες θερμίδες καίγονται από ότι καταναλώνονται, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μείωση βάρους.

Τα Οφέλη Της Ντομάτας Για Την Υγεία

Λειτουργεί ενάντια στην κατάθλιψη
 
Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση προϊόντων ντομάτας δύο έως έξι φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στους ηλικιωμένους κατά 46% σε σύγκριση με όσους τα έτρωγαν λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Εκείνοι που έτρωγαν ντομάτες ημερησίως, μείωσαν τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 52%. Άλλα φρούτα και τα λαχανικά δεν έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα.

 
Διατηρεί τους μύες 
 
Μια μεγάλη ντομάτα περιέχει το 9% των ημερήσιων αναγκών καλίου σας (περίπου το ίδιο σαν μία μέτρια μπανάνα). Το κάλιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία της καρδιάς, την πέψη και την απόδοση των μυών.

Πράσινο Τσάι και Απώλεια Βάρους

Το πράσινο είναι «in». Και όχι, δεν είμαι μιλάμε για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή ή τα βιοαποικοδομήσιμα πλαστικά κουτάλια. Η δημοτικότητα του πράσινου τσαγιού και των συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού έχει κυριολεκτικά εκραγεί σε όλο τον κόσμο. Ενώ το πράσινο τσάι έχει τη βάση του στις Ασιατικές χώρες, η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί ραγδαία κατά την τελευταία δεκαετία στις δυτικές χώρες. Πάρτε τη Βρετανία, για παράδειγμα, την περίοδο 2000-2005, οι πωλήσεις του πράσινου τσαγιού είχαν αυξηθεί κατά 317%, ενώ την περίοδο  μεταξύ  2009 και 2011 οι πωλήσεις του πράσινου τσαγιού αυξήθηκαν κατά £ 10 εκατομμύρια, μέχρι 83%. Στην Αυστραλία μόνο, το πράσινο τσάι είχε αξία ίση με το 16% περίπου του μεριδίου αγοράς τσαγιού και αυτό ήταν πριν από περίπου μία δεκαετία, το 2003. Επομένως, που οφείλεται αυτή η αύξηση; 

14 σημαντικοί λόγοι για να τρώτε Αγγούρια

Το αγγούρι είναι το τέταρτο πιο καλλιεργημένο λαχανικό στον κόσμο και είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη γενική σας υγεία, καθώς αναφέρεται επίσης συχνά ως μία σούπερ τροφή. Διαλέξτε μια χούφτα αγγούρια χρώματος σκούρο πράσινο και βάλτε τα στο καλάθι αγορών σας. 

 
1. Τα αγγούρια ενυδατώνουν το σώμα 
 
Εάν είστε πάρα πολύ απασχολημένοι για να πίνετε αρκετό νερό, φάτε ένα δροσερό αγγούρι, το οποίο αποτελείται 90% από νερό. Θα αναπληρώσετε ευχάριστα το νερό που χάνετε.

 
2. Τα αγγούρια καταπολεμούν την θερμότητα μέσα και έξω
 
Τρώγοντας αγγούρι ανακουφίζετε το σώμα σας από την καούρα και τοποθετώντας το στο δέρμα σας το ανακουφίζετε από τα ηλιακά εγκαύματα.

Γιατί τα καρότα είναι καλά για την υγεία μας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί ο Bugs Bunny, εκείνος ο αστείος χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, κυκλοφορούσε πάντα με ένα καρότο; Κάποιοι μπορεί να διερωτώνται, αλλά έχουμε κάποιους πραγματικά πειστικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να έχετε πάντα μία τσάντα γεμάτη από φρέσκα καρότα στο ψυγείο σας. Η ιδέα είναι να μασουλάτε αυτές τις χρωματιστές ρίζες κάθε φορά που επισκέπτεστε το ψυγείο σας. Πιο κάτω ακολουθούν 10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εντάξετε τα καρότα στη διατροφή σας:

 
1. Υγεία των ματιών
 
Τα καρότα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, στο συκώτι. Η βιταμίνη Α αποτελεί ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της καλής όρασης, ιδιαίτερα στο σκοτάδι. Δεν αποτελεί μεγάλη βοήθεια για ένα άτομο με σοβαρά προβλήματα όρασης, αλλά τα μέταλλα και οι βιταμίνες του καρότου είναι πολύ χρήσιμα για τη βελτίωση της συνολικής υγείας των ματιών.

9 εκπληκτικά οφέλη της κανέλας για την υγεία

Ποιου δεν αρέσει μία γεύση κανέλας πάνω σε μία φρέσκα μηλόπιτα ή σε ένα chai latte; Είναι ένα από τα μπαχαρικά που έχουν μια φανταστική γεύση. Αλλά η γεύση δεν είναι ο μόνος λόγος για να αγαπήσετε την κανέλα. Πιο κάτω είναι 10 λόγοι για να αγαπήσετε αυτό το σούπερ μπαχαρικό: 
 
 1. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Αυτό είναι επίσης μια εξαιρετική είδηση για όποιον επιθυμεί σταθερά ενεργειακά επίπεδα.
 
 2. Η κανέλα έχει αποδειχθεί να μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Η LDL είναι επίσης γνωστή ως η επιβλαβής χοληστερόλη. Η μείωση της μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Ελλάδα: Δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε παχύσαρκα παιδιά

Ελλάδα: Δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε παχύσαρκα παιδιά
Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε παχύσαρκα παιδιά, μετά την Αμερική;
Η παχυσαρκία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Η παιδική παχυσαρκία,ακόμη περισσότερο.
Αν και η προσοχή των μέσων ενημέρωσης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας είναι προφανής, φαίνεται πως ακόμα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των γονέων στην αντίληψη ως προς το αν το παιδί τους είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο και αν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.