Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αντικαταστήστε τα αντιβιοτικά με φυσική διατροφή!

Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, που ανακάλυψε την πενικιλίνη, μας προειδοποίησε σχεδόν πριν από μία δεκαετία, ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πιο ανθεκτικών βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, τα αντιβιοτικά αποτελούν την κύρια αιτία περιοδικών νοσημάτων και η κατάχρηση που κάνουμε, συντελεί στη δημιουργία πιο ανθεκτικών στελεχών των «υπερμικροβίων» που είναι άτρωτα σε οποιοδήποτε από τα γνωστά είδη αντιβιοτικών. Έτσι, παρά την ύπαρξη όλων αυτών των αντιβιοτικών και της αυστηρότερης τήρησης των κανόνων υγιεινής, έχουμε χάσει τον αγώνα απέναντι στις μολυσματικές ασθένειες. 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού

Οι άνθρωποι «έκλεψαν» την τροφή της μέλισσας που με τόσο κόπο παράγει για την δική της συντήρηση.
Το μέλι καταναλώνεται στην αρχική μορφή παραγωγής του και αποτελεί εκτός από το ιδανικό φυσικό γλυκαντικό και μια εξαιρετική φαρμακευτική ουσία. Αποτελεί άλλωστε μια από τις λίγες τροφές που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορεί κανείς να το απολαύσει σκέτο, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και τα αφεψήματα.

Ο γονιός είναι ένα περιστέρι που απλώνει τα φτερά του και αγκαλιάζει τα παιδιά του

10 ΜΙΚΡΑ & ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Ο γονιός είναι σαν ένα μεγάλο περιστέρι που απλώνει τα φτερά του και
αγκαλιάζει τα παιδιά του.
Της Όλγας Γκουνή, κέντρο προγεννητικής ψυχολογίας cosmoanelixis
Το έργο ενός γονέα, θαυμαστό απ’ όλες τις απόψεις, ξεκινά πριν από την εκδήλωση της ζωής και συνεχίζει όσο η ζωή συνεχίζεται. Η γυναίκα μέσα από την αγάπη συνδέεται με τον άνδρα και οι δύο μαζί επιτρέπουν να ενωθούν τα σώματά τους και να δημιουργήσουν έναν νέο φορέα μέσα στον οποίο θα κατοικήσει η νέα ζωή για να κάνει κι εκείνη τη δική της διαδρομή στον κόσμο και να εξελιχτεί με την εμπειρία που θα συσσωρεύσει.

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε …στην κουζίνα μας

Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.

Όλη η αλήθεια για τα αναψυκτικά μέσα σε 4 λεπτά [Video]

Όσον αφορά στα μηνύματα που περνάνε οι διάφορες εταιρείες, αυτό της Coca-Cola είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένο με την ευτυχία.
Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι ότι ακόμα και οι διαφημίσεις της εταιρείας δείχνουν
μηχανήματα αυτόματης πώλησης των προϊόντων της να “μοιράζουν” ευτυχία με τη μορφή μπαλονιών σε σχήματα ζώων και δωρεάν πίτσα ή ακόμα και με τη μορφή αγκαλιών.
Η αλήθεια είναι ότι τα αναψυκτικά θα μπορούσαν να αποτελούν μία πηγή ευτυχίας, όταν καταναλώνονται σποραδικά και σε μικρές ποσότητες.

Γιατί μας «τραβάνε» τα τρόφιμα με ζάχαρη ακόμα κι αν έχουν άσχημη γεύση;

Μάθετε γιατί τα επιλέγουμε ακόμα κι αν έχουν άσχημη γεύση!
Όταν σε μια στιγμή αδυναμίας λαχταράμε ένα ντόνατς σοκολάτας ή τρώμε μια σακούλα ζελεδάκια, οι γευστικοί μας κάλυκες κάνουν κουμάντο και καθορίζουν τις πράξεις μας, γιατί φανταζόμαστε τη γεύση του γλυκού και μας τρέχουν τα σάλια.
Ωστόσο, θα δελεαζόμασταν τόσο πολύ να φάμε αυτά τα τρόφιμα αν τα γλυκά είχαν τη γεύση του χαρτονιού αντί για αυτήν που έχουν πραγματικά;

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ KΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Τα κύρια συστατικά που περιέχονται στο κρέας και είναι υπεύθυνα για τυχών διαταραχές στη υγεία μας είναι τα εξής:
Τοξίνες αποσύνθεσης και συντήρηση
Ως γνωστόν βάσει των φυσικών νόμων, μετά τον θάνατο ξεκινάει ακαριαία η διαδικασία αποσύνθεσης της σάρκας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες τοξίνες, όπως η πτωμαΐνη. Πρόκειται για μια διαδικασία μη αναστρέψιμη, και οι μόνοι τρόποι καθυστέρησης (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) είναι η ψύξη του κρέατος, η οποία τις περισσότερες φορές κρίνεται ανεπαρκής, και οι κτηνοτρόφοι καταφεύγουν συνήθως στη χρήση χημικών, τα οποία επίσης βοηθούν στη διατήρηση του κόκκινου χρώματος της αποσυντιθέμενης σάρκας.

11 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Οι τροφές που βοηθούν κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της μνήμης έχουν κόκκινο ή μοβ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτοχημικό που τις χρωματίζει, η ανθοκυάνη, είναι το ίδιο φυτοχημικό που είναι καλό για το μυαλό μας.

12 Ιατρικές εξετάσεις προς αποφυγή

“Εκατομμύρια Αμερικανοί όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι, όταν πρόκειται για  υγειονομική περίθαλψη, το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο,” δήλωσε ο Δρ Christine Cassel, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ABIM. «Μέσα από αυτές τις λίστες των τεστ και των διαδικασιών, ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε τις συνομιλίες μεταξύ των γιατρών και των ασθενών ως προς το τι πραγματικά χρειάζονται.”
Στις Ηνωμένες Πολιτείες  ειδικοί σύλλογοι, που αντιπροσωπεύονται πάνω από 500.000 γιατρούς έχουν αναπτύξει καταλόγους πέντε πραγμάτων που οι γιατροί και οι ασθενείς θα πρέπει να διερωτηθούν και να αναγνωρίσουν τη σημασία της συνομιλίας του γιατρού με τον ασθενή για τη βελτίωση της φροντίδας και την εξάλειψη των περιττών εξετάσεων και διαδικασιών.

«Αυτά είναι τα ύποπτα τρόφιμα για καρκινογενέσεις με αποδείξεις»

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο
32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.