Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συνταγή Θεραπείας με Νερό

Παρακάτω θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα συνταγή θεραπείας με… νερό! Το άρθρο κυκλοφορεί ευρέως στον παγκόσμιο ιστό. Δυστυχώς η Εναλλακτική Δράση δεν εντόπισε κάποια αξιόπιστη πηγή που να επιβεβαιώνει όσα ισχυρίζονται οι συντάκτες του άρθρου. Δεδομένου όμως ότι η κατανάλωση νερού στην προτεινόμενη ποσότητα δεν μπορεί να επιφέρει παρενέργειες, δημοσιεύουμε το άρθρο με κάθε επιφύλαξη. Κρατήστε λοιπόν μικρό καλάθι αλλά σίγουρα δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Κακά και καλά λιπαρά: Ποια είναι και σε ποιες τροφές περιέχονται

Ποια λιπαρά χρειάζεται ο οργανισμός για τις λειτουργίες του; Μάθετε τα κορεσμένα, τα ακόρεστα και τα trans λιπαρά.

Ο οργανισμός χρειάζεται λιπαρά. Είναι κύρια ενεργειακή πηγή και βοηθούν επίσης να απορροφήσετε ορισμένες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες.

Μόνο ορισμένα λιπαρά είναι κακά. Τα κορεσμένα και τα τρανς. Αυτά τα κακά λιπαρά ενισχύουν τις πιθανότητες να αναπτύξετε καρδιοπάθεια, αυξάνοντας 2 από τους κύριους παράγοντες κινδύνου, τη χοληστερόλη LDL και τα τριγλυκερίδια.

Ποια πρόσθετα τροφίμων είναι άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά

Το καλύτερο είναι να μην αγοράζετε τρόφιμα με πρόσθετα. Όπου βλέπετε Ε… σε μια διατροφική ετικέτα, μπορείτε να καταλάβετε ότι εκεί μέσα λαμβάνει χώρα ένα “χημικό πάρτι…”
Ωστόσο, αν δεν το έχετε αποφασίσει ακόμα οριστικά να τα βγάλετε από τη ζωή σας, διαβάστε παρακάτω…
Επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών αποδείχτηκαν, σύμφωνα με νέες μελέτες, έξι πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται συχνά σε παγωτά, σνακ και αναψυκτικά. Πρόκειται για τις τεχνητές χρωστικές ουσίες με κωδικούς Ε102, Ε104, Ε110, Ε122, Ε124 και E129. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να ευθύνεται για την υπερκινητικότητα των παιδιών.

Πεινάτε συνέχεια; Να ποια είναι η αιτία!!!

Επί σχεδόν ένα αιώνα, η αιτία της παχυσαρκίας αποδιδόταν σε έναν αμετάβλητο νόμο της φυσικής: τον πρώτο θερμοδυναμικό νόμο, ο οποίος πρεσβεύει ότι «κατά τη διάρκεια μιας θερμοδυναμικής διεργασίας, η μεταβολή στην εσωτερική ενέργεια ενός συστήματος είναι ίση με το αλγεβρικό άθροισμα του ποσού της θερμότητας που απορροφά το σύστημα από το περιβάλλον και του έργου των εξωτερικών δυνάμεων που επιδρούν πάνω στο σύστημα».

Λίγο ζεστό νερό μετά το γεύμα για καλή… χώνεψη; Μάθε αυτό και άλλα 9 κόλπα για να μην φουσκώνεις!

Θα έχεις ακούσει πολλές φορές τη φράση « είσαι ό,τι τρως». Αυτό είναι κατά βάση αλήθεια, γιατί δεν αρκεί μόνο να φας κάτι, αλλά να μπορεί ο οργανισμός σου και να το χωνέψει.
Ακόμα και αν φας το πιο υγιεινό φαγητό, αν έχεις αδύναμο γαστρικό σύστημα ή αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στη χώνεψη, τότε ο οργανισμός δεν μπορεί να διαλύσει καλά τις τροφές έτσι ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, υπάρχουν 10 απλές συμβουλές που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της χώνεψης και θα μειώσουν το αίσθημα του πρηξίματος μετά από κάθε γεύμα.

Τα απίθανα οφέλη του σκόρδου για την υγεία και πως να το καταναλώνετε

Το σκόρδο, ένα πικάντικο και αρωματικό βότανο, χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στο φαγητό τους ή ως φάρμακο. Στις μέρες μας, το σκόρδο παραμένει βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής αλλά και της κεντρικής Ασίας απ’ όπου και προέρχεται. Επίσης, αποτελούσε θεραπευτική μέθοδο στην αρχαία Ινδία και Κίνα, όπου οι γιατροί το χορηγούσαν συχνά σε ανθρώπους που έπασχαν από διάφορες ασθένειες.

η σαλάτα που ρίχνει την πίεση

Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο εκτός από γεύση σε μια σαλάτα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία του οργανισμού και ειδικότερα, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Αν μάλιστα, προσθέσετε στη σαλάτα σας και λίγους ξηρούς καρπούς και μερικές φέτες αβοκάντο, τότε πέρα από ένα υγιεινό γεύμα, προσφέρετε στον οργανισμό σας μια «βόμβα» υγείας!
Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, τα ακόρεστα λίπη του ελαιόλαδου και των υπόλοιπων συστατικών σε συνδυασμό με το μαρούλι που καταλήγει στο στομάχι μας, δημιουργούν μια χημική αντίδραση από την οποία προκύπτουν νιτρο λιπαρά οξέα.

Τα συμπτώματα της Ψωριασικής Αρθρίτιδας που χτυπά τους νέους

Η Ψωριασική Αρθρίτιδα (ΨΑ) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης αρθρίτιδα, η οποία παρατηρείται στο 5-17% των ασθενών με ψωρίαση.
Ποιους προσβάλλει; H ψωριασική αρθρίτιδα
εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας 35-55 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και προσβάλλει περίπου εξίσου άνδρες και γυναίκες.
Υπολογίζεται ότι περίπου το 0,17% έως 0,56% του παγκόσμιου  πληθυσμού υποφέρει από ψωριασική αρθρίτιδα.  Οι εκτιμήσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερη διακύμανση πιθανόν λόγω έλλειψης ευρέως αποδεκτών κριτηρίων ταξινόμησης και δυσκολίας διάγνωσης της ψωριασικής αρθρίτιδας σε κλινικά πλαίσια.

Μέλι: Ισχυρό όπλο εναντίον μολύνσεων και άλλων ασθενειών

Το μέλι είναι από τα πρώτα τρόφιμα που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι για την επιβίωση τους.Σταδιακά, αντιλήφθηκαν ότι εκτός από τη θρεπτική δύναμη, το μέλι είχε ταυτόχρονα και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.Στην αρχαιότητα, το μέλι θεωρείτο φάρμακο για τη θεραπεία των πληγών. Στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών, υπήρχε μέλι το οποίο δεν είχε χαλάσει. Αναφέρεται ότι μπορούσε ακόμη να καταναλωθεί διότι το μέλι δεν χαλά ποτέ.

Γιατί μελανιάζω με το παραμικρό;

Δεν είναι λίγες οι φορές που με το παραμικρό χτύπημα εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος μας τα γνωστά σε όλους σημάδια που ονομάζουμε μελανιές. 
Περισσότερο ευάλωτες στις μελανιές είναι οι γυναίκες οι οποίες έχουν την τάση να εμφανίζουν στο δέρμα τους μώλωπες αμέσως μετά από ένα χτύπημα. Στην περίπτωση όμως που αυτές εμφανίζονται συχνά τότε πιθανό να υπάρχει κάποια διαταραχή στην πήξη του αίματος οφειλόμενη σε φάρμακα ή σε ασθένειες.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα τις αποφύγετε αλλά και πως θα τις αντιμετωπίσετε!