Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Γιατί να μην τρώμε κρέας - Omraam Mikhael Aivanhov Μια εσωτεριστική προσέγγιση υπέρ της χορτοφαγίας

'My desire is to explain to you, as simply as possible, truths on which you can base your lives, truths which can help you to improve your lives ….’ 
Μπορεί κανείς να είναι ένας φιλόσοφος και να θέλει να περνάει μέρα νύχτα μπροστά στα βιβλία... μπορεί να είναι τρομερά ερωτευμένος με μία γυναίκα ή έναν άνδρα... όμως η στιγμή έρχεται πάντα όπου είναι κανείς υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τα βιβλία του, ή το πρόσωπο που αγαπάει, για να φάει.
Όμως, αν και οι άνθρωποι τρώνε τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, ή και περισσότερο ακόμα, δεν κατάλαβαν ποτέ αληθινά την έννοια της λέξης «τροφή» σε όλα τα επίπεδα.

Τι είναι η ανακοπή καρδιάς και τι το έμφραγμα!!!

Τι είναι η ανακοπή καρδιάς και τι το έμφραγμα; Ποιες αιτίες πυροδοτούν τις δύο καρδιαγγειακές παθήσεις και ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα σε κάθε περίπτωση;…
Πολλοί μπερδεύουν τους δύο όρους ή τους θεωρούν συνώνυμους.
Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σόγια, ένα κλειδί για μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά

Τον τελευταίο καιρό γίνεται αρκετή συζήτηση για τη σημασία της μειωμένης πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών οξέων με τη διατροφή μας προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος για αθηρωμάτωση και αυξημένα καρδιαγγειακά επεισόδια.Παρά την εμφάνιση μεμονωμένων αναλύσεων, η πλειοψηφία των μελετών έχει δείξει την αρνητική επίδραση που αυτά έχουν στην υγεία μας: αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο όλες οι μεγάλες επιστημονικές εταιρείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες συστήνουν τη μείωση της πρόσληψής τους και την αντικατάστασή τους από μονοακόρεστα και κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

8 συνήθειες που βλάπτουν την πλάτη!!

Οι μυικοί πόνοι της πλάτης δεν πλήττουν μονάχα όσους ταλαιπωρούνται με σχετικές ασθένεις και νόσους αλλά και υγιή άτομα που απλά ακολουθούν κακές ρουτίνες στην καθημερινότητά τους και επιβαρύνουν  την πλάτη και την μέση τους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται, αρχικά τουλάχιστον, να καταφύγετε αμέσως στα φάρμακα, αλλά να δοκιμάσετε έστω να αλλάξετε κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες για να διεκολύνετε το έργο της πλάτης σας που είναι να στηρίζει ολόκληρο το κορμί σας. Αν οι απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις είναι θετικές, τότε έχετε πολλά πράγματα να επαναπροσδιορίσετε στην καθημερινότητά σας…

Τα οικογενειακά γεύματα σημαντικά για την υγεία των εφήβων

Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη ψυχική υγεία των εφήβων, ανεξάρτητα από το πόσο άνετα αισθάνονται να μιλούν με τους γονείς τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Adolescence Health.

Xυμοί φρούτων και λαχανικών με προσθήκη μπαχαρικών!!!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν πρέπει να κάνουμε χυμό με ένα ή πιο πολλά φρούτα αν…
πρέπει να προσθέσουμε κάποιο αφέψημα ή έγχυμα βοτάνου ή …
αν μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο μπαχαρικό ή κάποια γλυκαντική ουσία…
αν οι χυμοί φρούτων -όπως και τα φρούτα-πρέπει να αποτελούν ένα γεύμα από μόνα τους
ή να τρώγονται και να πίνονται μαζί με το γεύμα…

Δάφνη η αγαπημένη Θεών και ανθρώπων και οι εκπληκτικές της Ιδιότητες!!!

Ονόματα: βάγια, Βάϊα, λαύρα ή λαύρος (από το λατινικό laurus), Βαγιά, Φυλλάδα
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Laurus nobilis L. (Λάουρος ο ευγενής ή Δάφνη του Απόλλωνος). Το γένος περιλαμβάνει μόνο δύο είδη. Την L. nobilis και την L. canariesnsis (ιθαγενές των Καναρίων νήσων).
Είναι δέντρο αυτοφυές σε Ασία, Μεσογειακές χώρες και Νότια Ευρώπη.

Η ανορεξία «χτυπά» και τα αγόρια!!!-ΦΩΤΟ

Δεκατετράχρονος έφτασε μια ανάσα από το θάνατο- Δείτε τις φωτογραφίες

Επί τέσσερα χρόνια ο 17χρονος σήμερα Kyle Carter έδωσε σκληρή μάχη με τη νευρική ανορεξία, η οποία τον οδήγησε μια ανάσα από τον θάνατο. Ο νεαρός Βρετανός είχε χάσει πολύ βάρος μετά τα πειράγματα κάποιων συμμαθητών του πως είναι χοντρός και κατέληξε να τρέφεται με γαστρικό σωλήνα, για να κρατηθεί στη ζωή.Ο ίδιος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του αλλά και να οργανώσει ομάδες υποστήριξης για ανθρώπους που υποφέρουν από νευρική ανορεξία, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως η διαταραχή δεν κάνει διάκριση στο φύλο.Ο Kyle άρχισε να χάνει βάρος σε ηλικία 11 ετών, ύστερα από σχόλια άλλων αγοριών πως είναι χοντρός και πως δεν θα του κάνει η στολή του σχολείου του.Η αυτοπεποίθησή του κατέρρευσε, φοβόταν να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και άρχισε να υπολογίζει με ακρίβεια την ποσότητα του φαγητού που κατανάλωνε. Λίγο μετά σταμάτησε να τρώει και το βάρος του άρχισε να πέφτει.

8 διαταραχές της ούρησης: Τι να προσέξετε!!!

• Συχνουρία, πολυουρία
• Τσούξιμο στην ούρηση
• Διχαλωτή ούρηση (ούρηση ¨συντριβάνι ¨)
• Μείωση της ακτίνας ούρησης
• Διακοπτόμενη ούρηση
• Καθυστέρηση στην έναρξη της ούρησης
• Επιτακτική ούρηση
• Αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης

Μαγνήσιο: συμπτώματα έλλειψης και αναπλήρωσή του!!!

Κάποιες από τις εκατοντάδες λειτουργίες στις οποίες παίζει σημαίνοντα ρόλο είναι η πρωτεϊνική σύνθεση, η καλή λειτουργία των μυών και των νεύρων, η ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης και πλήθος άλλων.
Λίγα πράγματα για το μαγνήσιο και την απουσία του από τις ζωές μας