Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Χαμομήλι, ταυτότητα και θεραπευτικές ιδιότητες!

Το Χαμομήλι, ή Χαμοπούλα, (Marticaria Chamemilla) πήρε το όνομα του από το άρωμά του (μήλο του εδάφους) και ο πρώτος που αναφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι ο Ιπποκράτης (460-370 π. Χ.), ο πατέρας της Ιατρικής που το θεωρούσε εμμηναγωγό και φάρμακο κατά της υστερίας. Είναι μονοετής πόα της οικογένειας των Συνθέτων ή Κομποζίτων (δικοτυλήδονα), η επιστημονική ονομασία του είναι Chamomilla. Η πιο γνωστή ποικιλία του χαμομηλιού που φύεται και ευδοκιμεί στην Μεσόγειο και ιδίως στην Πελοπόννησο, είναι η Chamomilla recutita.

Σκόρδο, το πανάρχαιο θεραπευτικό βότανο!

Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου. Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται για περίπου 5.000 χρόνια, ενώ για 3.000 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα στον τομέα της ιατρικής. Ιστορικά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει μια πλειάδα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, των μολύνσεων και των δηλητηριωδών δαγκωμάτων από τα φίδια. 

Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

Μπορεί να μην ακούσατε την έκρηξη, αλλά όντως συνέβη. Από την ανασκόπηση των Cochrane Collaboration, μια ευρέως σεβαστή από την ιατρική κοινότητα έρευνα-ανάλυση της ομάδας, η οποία ανέλυσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, και έβγαλε το συμπέρασμά της:  Στους υγιείς ενήλικες, το εμβόλιο της γρίπης δεν προσφέρει καμία προστασία από τη γρίπη. Boom!  Δεν προστατεύει από τη μετάδοση των ιών της γρίπης ούτε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Boom! 

Πως να φτιάξετε Αλκαλικό Νερό

Έπειτα από τη δημοσίευση του άρθρου Αλκαλικό Νερό: Τα 5 σημαντικότερα οφέλη του πολλοί αναγνώστες μας ρώτησαν πως μπορούν να φτιάξουν αλκαλικό νερό. Ο πιο εύκολος τρόπος να αλκαλοποιήσουμε το είναι νερό μέσω κάποιου ιονιστή νερού. Παρακάτω όμως θα σας παρουσιάσουμε έναν απλό τρόπο για να το κάνετε μόνοι σας.

Φαρμακοβιομηχανία: “Η ΦΥΣΗ”

Από το σουπερ-στάρ αντιικό φάρμακο Tamiflu ως τα νέα σκευάσματα που υπόσχονται να μας «κόψουν την πείνα» μια τεράστια γκάμα φαρμάκων έλκουν την καταγωγή τους απευθείας από δημιουργήματα της φύσης. Οι ερευνητές που κάποτε θεοποίησαν τον εργαστηριακό αυτοματισμό στρέφονται τώρα και πάλι προς το ανεξάντλητο φαρμακολογικό οπλοστάσιο των φυτών και των ζώων, αναζητώντας αποτελεσματικές θεραπείες για τις σύγχρονες μάστιγες, μόνο που η φύση δεν πατεντάρεται !!!

Συνταγές Δύναμης

Συνταγές που θα μας δώσουν δύναμη και υγεία. Προτιμούμε πάντα υλικά ελληνικής παραγωγής.
Όλες οι συνταγές έχουν αντικαταναλωτικό χαρακτήρα αφού γίνονται γρήγορα κι εύκολα καταναλώνοντας πολύ λίγη ενέργεια, τα υλικά βρίσκονται πανεύκολα, είναι φθηνά, μερικά από αυτά μπορούμε να τα παρασκευάσουμε και μόνοι μας και η δύναμη-υγεία που προσφέρουν σε σχέση με τα χρήματα που κοστίζουν είναι ασύγκριτη !!!

Πονοκέφαλοι & Ημικρανίες: Οι εσωτερικές αιτίες που τα προκαλούν

Αποσπάσματα από το βιβλίο Η Ασθένεια ως Πορεία της Ψυχής (Εκδ. Πύρινος Κόσμος)
O πονοκέφαλος εμφανίστηκε μόλις πριν από λίγους αιώνες, ενώ σε παλαιότερες εποχές και κοινωνίες ήταν άγνωστος. Έγινε συχνότερος στις πολιτισμένες χώρες, όπου 20% των “υγιών” δηλώνουν ότι υποφέρουν από πονοκεφάλους. Σύμφωνα με τη στατιστική, υποφέρουν περισσότερο οι γυναίκες και τα “ανώτερα κοινωνικά στρώματα”.