Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ με ιστορία

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά σνακ, που ξυπνά τις πιο γλυκές μνήμες των παιδικών μας χρόνων, αποτελεί ταυτόχρονα και μία από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων, πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών και ενέργειας. Το καλύτερο προϊόν για να εκτιμήσετε την απλότητα της γεύσης.

Τροφές για να εξαφανίσετε τη χοληστερίνη

Η χοληστερίνη είναι ουσία που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας και είναι απαραίτητη για μια σειρά λειτουργιών όπως η έκκριση της χολής, η σύνθεση των ορμονών και η παραγωγή της βιταμίνης D. 
 
Για την ακρίβεια χοληστερίνη θα βρείτε σε κάθε κύτταρο του οργανισμού σας και αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει. Όταν όμως τα επίπεδα χοληστερίνης ανεβαίνουν και είναι υψηλότερα από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός, τότε… ανεβαίνει και η ανησυχία, αφού η υψηλή χοληστερίνη συχνά οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρδιοπάθειες.

Μην βασίζετε τη δίαιτα μόνο στις θερμίδες των τροφών

Μη βασίζεστε για τη δίαιτα σας αποκλειστικά στις θερμίδες των τροφών που αναγράφονται στις ετικέτες, συνιστούν ορισμένοι Αμερικανοί ειδικοί, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Πολλές από τις διατροφικές πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων βασίζονται σε ξεπερασμένη επιστήμη του 19ου αιώνα, ισχυρίζονται. Είναι λάθος να θεωρείται το ανθρώπινο σώμα ως ένας απλός καυστήρας.

Τα συμπληρώματα κανέλας ρίχνουν σημαντικά το “ζάχαρο”

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας Western στην Πομόνα της Καλιφόρνια επιβεβαιώνουν, με μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Family Medicine», το συμπέρασμα προηγούμενων μελετών: ότι η κανέλα ρίχνει σημαντικά τη γλυκόζη του αίματος.

Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο του ενδομητρίου

H καθημερινή άσκηση επί 35-40 λεπτά μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του ενδομητρίου. Στην πρόληψη μπορούν επίσης να συμβάλλουν η υγιεινή διατροφή και ενδεχομένως η κατανάλωση καφέ. Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από μια μετα-ανάλυση που έκαναν ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου.

Το απόλυτο φάρμακο για να γλυτώσετε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και έλκος στομάχου!

Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. …

«στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή
προσβολή!» Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. “..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !”